Een impressie van het vernieuwde kruispunt met de Vondelweg

De gemeente is druk bezig om de Goudsesingel veiliger te maken voor alle weggebruikers. Volgende week is de zuidelijke kant van het kruispunt met de Vondelweg aan de beurt. 

In april gingen de werkzaamheden op de Goudsesingel al van start. Het project is opgeknipt in verschillende fasen. Volgende week – maandag 1 juli – is het zuidelijke gedeelte van het kruispunt met de Vondelweg aan de beurt. En halverwege augustus gaat de gemeente aan de slag op de noordzijde van de Goudsesingel.

Op rotterdam.nl/werkzaamheden-goudsesingel is te zien welke omleidingsroutes er gelden. De werkzaamheden duren nog tot begin februari.

Veiligheid verbeteren
De gemeente wil de Goudsesingel veiliger maken voor alle weggebruikers. Op de kruispunten met de Jonker Fransstraat en Vondelweg gebeuren namelijk veel ongelukken.

Wat gaat er precies gebeuren? Op de kruispunten krijgen fietsers iets meer ruimte. Zo krijgen ze eigen, veilige ‘wachtplekken’ om het oversteken veiliger te maken. En, waar dit kan. krijgt het afslaande autoverkeer niet meer gelijktijdig groen met fietsers die rechtdoor gaan.

Maar, er gebeurt nog meer. Zo vervangt de gemeente op de noodzijde van de Goudsesingel en de westzijde van de Vondelweg meteen de riolering. Er komen nieuwe verkeerslichten op de kruispunten met de Vondelweg en Jonker Fransstraat en de Goudsesingel krijgt ook nieuw asfalt.

Daarnaast wordt de Goudsesingel ook een stukje groener: kleine stukken stoep worden vervangen door nieuwe groenstroken.

Meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op rotterdam.nl/goudsesingel.

(Persbericht wijkraad Kralingen – Crooswijk)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.