Toen het bestuur van de Stichting Muziek in Kralingen Crooswijk (Muzikc) de serie “De strijkkwartetten van Beethoven” begon, had men er geen idee van dat het eind van de serie zou komen in een periode van grote verwarring. Het bestaan van veel mensen lijkt op dit moment wel wat op de situatie van Beethoven toen hij zijn werken componeerde.  Zijn leven stond op zijn kop. Hij had het moeilijk met zijn gezondheid: zijn toenemende doofheid en isolement. De politieke situatie was  onzeker en Beethoven had financiële problemen. Aan het eind van zijn leven vond Beethoven  een nieuwe geldschieter voor één van zijn laatste kwartetten Hij droeg het werk, opus 131 op aan de Moravische veldheer Joseph von Stutterheim.  Verder staat opus 18-6 op het programma.

Het is een wonder dat ook in de laatste periode van zijn leven Beethoven zulke prachtige muziek maakte.  Wellicht heeft het componeren hem troost gegeven. De muziek kan ook ons helpen  in deze verwarrende periode. Het concert van zaterdag 9 oktober is het laatste van de serie van 8 met de strijkkwartetten van Beethoven die wordt uitgevoerd door het beroemde Daniel Kwartet.  Voor het bestuur van Stichting Muziek in Kralingen-Crooswijk (Muzikc) was deze serie concerten een mooie belevenis: prachtige muziek, intensief en hartverwarmend contact met publiek en musici.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Het boekje “4 Beethoven!” , dat een gids is door de strijkkwartetten van Beethoven is nog te koop aan de zaal. Zolang de voorraad strekt!

Het concert vindt plaats op zaterdag 9 oktober in Kerkelijk en Cultureel Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen. De zaal gaat open om 14:30 en het concert begint om 15:00 uur. U wordt verzocht kaarten vooraf te bestellen via kaarten@muzikc.nl

(ingezonden mededeling Muzikc)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.