Rotterdam – Verkeerscontroles richten zich vaak op het gedrag van automobilisten en de staat van hun voertuigen, maar bromfietsers hoeven niet bang zijn vergeten te worden. Op 11 mei konden met name deze groep weggebruikers rekenen op de aandacht van Rotterdamse politieagenten. Al werden foute automobilisten vanzelfsprekend niet overgeslagen.

Agenten hielden op 11 mei bromfietscontroles op de Kralingse Zoom en op het Eudokiaplein en een algemene verkeerscontrole op de Bergweg. Ook hadden de agenten oog voor asociaal rijgedrag op de Zwart Janstraat en werd een verkeerscontrole op het Noordplein gehouden.

Herkeuren
In totaal 13 bekeuringen werden geschreven voor opgevoerde scooters. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/uur voor een scooter die 45 km uur mocht. Al deze bestuurders kregen daarbij een aanmelding bij het RDW dat zij de scooter moeten laten herkeuren. Twee bromfietsers vonden het dragen van een helm kennelijk niet nodig.
De bekeurde automobilisten moeten hun portemonnee trekken voor onder meer handheld bellen (5x) en rijden zonder gordel (9x). Een automobilist moet een cursus bij het CBR gaan volgen na agressief rijgedrag. Hij reed zonder gordel, negeerde een stopteken en een aanwijzing van een politieagent en reed opzettelijk met piepende banden op de Zwart Janstraat.

Politie.nl