‘Er brandden geen lichtjes in de straten van Rotterdam in deze harde winternacht.’ schreef Dilara Selcuk uit 4vwo van het Cosmicus College. Zo begon ze het verhaal waarmee ze uitblonk in het project dat we hier op school deden samen met schrijfster Sanneke van Hassel en De Kracht van Rotterdam. Het startte als een schrijfoefening, maar uiteindelijk kreeg Dilara een volle zaal in De Doelen tijdens de Dag van de Literatuur muisstil en werd haar verhaal over een onbekend Joods meisje een veelbesproken onderwerp op school.

Een jaar later trad Seniha Kacanzi uit 4V in haar voetsporen:

‘Dit is familie de Vries, dit is niet zomaar een familie, maar een vampierfamilie. Dit laten ze echter niet merken aan de buitenwereld. Jan is in zijn normale leven een zakenman en Ainsley werkt in een laboratorium, ze hebben een vierjarig dochtertje genaamd Bella. Het is een deftig gezin, maar voelen zich al snel op hun teentjes getrapt.’

Seniha wist van een keurig Kralings gezin op de foto een spannende vampiersfamilie te maken. Seniha demonstreert hiermee wat een 4v’r zoal ziet als een ogenschijnlijk nette familie voorbij wandelt.

10 mei is de tentoonstelling 10 geopend op het Cosmicus College door Marcel van der Knaap, voorzitter van het College van Bestuur LMC-VO. Het Cosmicus College bestaat in 2016 10 jaar en sinds dinsdag 10 mei 2016 werden deze 10 verhalen tentoongesteld in de school.

Sanneke van Hassel komt net als onze leerlingen uit Rotterdam, voor de fotografen van De Kracht geldt hetzelfde. Het is prachtig om te zien hoe de leerlingen inspiratie halen uit beelden van de stad en hoe zij dit hebben weten vorm te geven onder leiding van schrijfster Sanneke van Hassel in totaal verschillende verhalen. In totaal schreven bijna zestig leerlingen in 2015 en 2016 een verhaal bij een foto.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]