Foto: © Evert Elzinga

Jeugdtheater Hofplein is gisteren uitgeroepen tot winnaar van de allereerste ELJA Foundation Award 2023. De bekendmaking vond plaats tijdens de ELJA Foundation Conference | Young at Arts in aanwezigheid van de genomineerden. Hofplein kreeg deze nieuwe cultuurprijs overhandigd door mevrouw Els Blokker-Verwer, founder van de ELJA Foudation. De award richt zich op empowerment van kinderen en jongeren en bestaat uit een geldbedrag van € 75.000. Jeugdtheater Hofplein mag het prijzengeld inzetten voor haar theateractiviteiten met kinderen en jongeren.

“Het is geweldig dat ons werk bij Jeugdtheater Hofplein gezien én gewaardeerd wordt middels deze nieuwe landelijke prijs voor kunst en cultuur. Ik ben ontzettend trots op deze mijlpaal die wij met elkaar bereikt hebben. Dat is uiteraard met grote dank aan het team van Hofplein, sinds 1985 tot aan vandaag. De lovende woorden van de jury zullen nog wel een tijd door galmen en daar genieten we dan ook uitbundig van. En ondertussen ook gewoon met beide voeten in de klei: weer aan het werk!” aldus Caroline Pietermaat, Algemeen directeur van Jeugdtheater Hofplein. Caroline nam samen met drie jonge Hofpleiners de Award in ontvangst op het toneel van het DeLaMar Theater.

Uit het juryrapport

De jury heeft Jeugdtheater Hofplein als winnaar gekozen van de eerste ELJA Foundation Award. Al sinds 1985 vormt Jeugdtheater Hofplein voor veel kinderen en jongeren een eerste kennismaking met muziek, dans en theater. Hofplein is aanwezig in de haarvaten van de samenleving, en werkt samen met wijkcentra en andere maatschappelijke organisaties om ook die kinderen en jongeren te bereiken die anders niet snel met muziek, dans en theater in aanraking komen. Het bereik is groot en Hofplein is inmiddels een begrip in de regio Rotterdam. Jeugdtheater Hofplein is voor kinderen en jongeren een echte ‘empowerment machine’ waar deelnemers iets ontdekken wat ze hun leven lang met zich meedragen en die bouwt aan zelfvertrouwen. Dat verschil, die impact, weet Jeugdtheater Hofplein al vanaf het begin te maken.

Over de ELJA Foundation

De ELJA Foundation is een nieuw, in 2021 opgericht filantropisch fonds dat de persoonlijke missie volgt van haar founder, mevrouw Els Blokker-Verwer. Haar betrokkenheid bij de samenleving, in het bijzonder bij kinderen en jongeren, en haar liefde voor kunst en cultuur krijgen vorm middels de Foundation. Het fonds ontwikkelt, co-creëert en financiert programma’s, maar initieert ook onderzoek en deskundigheidsbevordering middels de ELJA Academy. Zo investeert de ELJA Foundation in nieuwe generaties. Meer informatie: www.eljafoundation.nl

Jury ELJA Foundation Oeuvre Award

De jury voor de ELJA Foundation Award 2023 bestaat uit:

  1. Cornald Maas (Presentator, Programmamaker en Auteur)
  2. Els van der Plas (Directeur Allard Pierson Museum)
  3. Clayde Menso (Directeur Internationaal Theater Amsterdam)
  4. Koen van Eijck (Professor Arts and Culture Studies, Erasmus Universiteit Rotterdam)
  5. Jan Jaap Knol (Directeur-bestuurder Boekmanstichting)
  6. Mevrouw Els Blokker-Verwer (Founder ELJA Foundation)
  7. Ineke van der Ouderaa (Bestuurslid ELJA Foundation)

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.