Interieur Lambertuskerk © Pim Vulto

Zaterdag 9 september, 14.00 uur – OPEN MONUMENTENDAG – De geheimen van het Maarschalkerweerdorgel. Met uitleg over het orgel, concert door organist Johan den Hoedt en bezoek aan de speeltafel én Kinderworkshop Het Doe-Orgel.  St. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen. –  Aanmelden voor kinderactiviteit via www.venster-op-muziek-lambertus.com

Op 9 september aanstaande is het Open Monumenten- en Nationale Orgeldag. Het thema van dit jaar is ‘Levend erfgoed’ en dat past helemaal bij het Maarschalkerweerdorgel van 1900 in de schitterende neogotische Sint Lambertuskerk. Bespeeld door professionele- en amateurorganisten wordt het erfgoed van de Sint Lambertuskerk levend gehouden met prachtige muziek. Deze zaterdag ontvangen twee professionals, gastorganist Johan den Hoedt en organist-titulair Eric Koevoets de bezoekers. Zij nemen hen om 14.00 uur eerst mondeling mee in de geheime klankwereld van het poëtische Maarschalkerweerdorgel uit 1900. Om 14.30 uur volgt een concert door Johan den Hoedt, waarbij hij met heel verschillende werken van J.S. Bach, Keijzer, Franck, Gigout en Andriessen, de diversiteit aan klanken muzikaal vertolkt. Tenslotte is er om 15.15 uur de mogelijkheid om boven rond de speeltafel nog verdere uitleg te krijgen. Toegang vrij / collectie bij de uitgang.

Kinderworkshop Het Doe-Orgel
In een kist zit het Doe-Orgel in losse stukken. De kinderen gaan deze met wat hulp in elkaar zetten. De vraag is natuurlijk of het lukt om er geluid uit te krijgen. Intussen kunnen hun begeleiders luisteren naar de toelichting over het monumentale Maarschalkerweerdorgel in de kerk en het aansluitende concert. Om 15.00 uur tijdens een korte pauze van het concert sluiten de kinderen zich weer bij de begeleiders aan in de kerk. Ze kunnen dan nog een kwartier genieten van het concert en het grote orgel in actie horen. Vervolgens mogen ze  mee naar boven naar de speeltafel op de koorzolder, waar ze zelf het orgel ook even mogen uitproberen.
Maximaal kunnen er 12 kinderen meedoen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. De workshop vindt plaats in het parochiehuis t.o. de hoofdingang van de Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 5. Inloop vanaf 13.20 uur. Deelname is gratis. Een vrije gift tijdens de collecte wordt gewaardeerd.

Locaties  

De geheimen van het Maarschalkerweerdorgel:
St. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen.

Kinderworkshop:

Parochiehuis t.o. de hoofdingang van de Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 5, Rotterdam-Kralingen.

Tot 17.00 uur is er tevens de gelegenheid om de kerk te bekijken. Die is vrij toegankelijk met een collecte bij de uitgang. Aanmelden vooraf is niet nodig.

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.