Vanaf maandag 28 april 2014 is de Boerengatbrug een maand lang afgesloten in beide richtingen.

Boerengatbrug
De Boerengatbrug is tot eind mei afgesloten.
Deze brug ligt tussen het Havenziekenhuis en het Tropicana-gebouw en is een belangrijke verbinding op de Maasboulevard. Het wegdek van de brug moet worden vervangen, om de bereikbaarheid van Rotterdam-centrum ook voor de toekomst te garanderen.

Omleidingroutes
Tijdens de werkzaamheden blijft het centrum bereikbaar dankzij uitgebreide omleidingen: al het verkeer van en naar de A16 en de A20 wordt omgeleid via twee andere hoofdroutes in de stad:

  • aan de noordkant via het Schieplein, de Schieweg en de Schiekade;
  • aan de zuidkant via de Stadionweg, de Laan op Zuid, de Erasmusbrug en de Willemsbrug.

Lokaal wordt het verkeer rond de Boerengatbrug omgeleid via de Oostzeedijk en het Oostplein. Alle omleidingsroutes staan aangegeven op gele borden. Het Havenziekenhuis blijft bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen via de zuidzijde (aan de Maaskant) gebruik blijven maken van het fiets- en voetpad op de Boerengatbrug. Voor het scheepvaartverkeer gelden op bepaalde dagen tijdens het werk stremmingen.

boerengatbrug wiki

Werkzaamheden
Het vervangen van het wegdek gebeurt door middel van het stralen, frezen en het aanbrengen van een nieuwe laag. Het asfalt aan weerszijden van de brug wordt ook vernieuwd. De leuningen en slagboomkasten van de brug krijgen een nieuwe verflaag. De stootplaten en voegovergangen worden vervangen. Dat moet leiden tot een vermindering van het bonkende geluid dat auto’s nu nog veroorzaken.

De werktijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 17.00 uur. De werkzaamheden staan gepland tot en met vrijdag 30 mei 2014.

Afbeelding: Wikipedia – Via Rotterdam.nl