Rotterdam – De politie heeft donderdagavond bij een controle op ‘onverklaarbaar bezit’ op de Binnenrotte diverse dure personenauto’s in beslag genomen. Ook werden tijdens het fouilleren meerdere wapens aangetroffen.

Agenten hielden tijdens de controle twee mannen, van 30 en 32 jaar oud, aan op verdenking van diefstal en heling. Vijf voertuigen (o.a. BMW, Mercedes en Jaguar) en een motor werden in beslag genomen. In één van de personenauto’s trof de politie een kogelwerend vest aan. Ook werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het bezit van een boksbeugel, ploertendoder, messen en kleine hoeveelheden verdovende middelen.

Patsers en onverklaarbaar vermogen
Iedereen heeft wel een beeld bij een patser. Het zijn jongemannen met grote auto’s, dure kleding en een opzichtige levensstijl. Onduidelijk is waar ze hun vermogen vandaan hebben. Mogelijk is het afkomstig van criminele activiteiten. En dan is iemand al gauw verdachte van witwassen. Daarom controleert de politie in het centrum van Rotterdam regelmatig op dit ‘onverklaarbare bezit’. Wanneer agenten een jongeman staande houden, met bijvoorbeeld een luxe auto, bekijken zij direct waar dat bezit vandaan komt. Hiervoor werkt de politie tijdens deze controles samen met de Belastingdienst, het UWV en de sociale dienst. Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen, behoort tot de prioriteiten van politie en Openbaar Ministerie.

politie.nl

Afbeelding: Google steetview