Henk van Twillert in Pro Rege en Bach Ensemble in de Hoflaankerk

Pasen is altijd een drukke tijd. Het is alsof iedereen uit de winterslaap ontwaakt en eropuit wil. In de christelijke kerken is Pasen altijd een belangrijke periode geweest. Volgens de Russisch- en Grieks-orthodoxe kerken is het zelfs het allerbelangrijkste feest van het jaar. Het bijzondere is dat het feest heel ingetogen begint, maar binnen een paar dagen in een geweldige euforie overgaat. Wie daar iets van wil meemaken, kan binnen 1 week twee bijzondere concerten bijwonen.

Op 29 maart is het Goede Vrijdag, volgens de traditie de dag waarop de gewelddadige dood van Jezus wordt herdacht. In Pro Rege worden dan de cellosuites van J.S.Bach uitgevoerd door Henk van Twillert. De muziek van Bach heeft over het algemeen een verhaal. Er wordt altijd iets verteld, als het niet over een Bijbels onderwerp is, dan toch wel over iets alledaags! Maar van de cellosuites is de achtergrond niet bekend. Er wordt wel aangenomen, dat Bach ze voor zijn eigen plezier heeft geschreven. De muziek is virtuoos, maar ook ingetogen. Om stil naar te luisteren. De cellosuites behoren tot de belangrijkste muziek die ooit geschreven is. Delen eruit hoor je bijna dagelijks in reclamespotjes op de radio. Henk van Twillert voert het werk uit op de baritonsaxofoon. Hoewel de saxofoon eeuwen na de dood van Bach is uitgevonden, klinkt de muziek heel mooi op dit instrument.

Henk_van_Twillert_Foto_By-Gerda
foto Gerda

Henk van Twillert 29 maart
Het concert in Pro Rege op Goede Vrijdag 29 maart begint om 20.30 uur en de toegangsprijs bedraagt 15,- . Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145a, orthopedische schoenmakerij La Mer, Kortekade 14a, Van der Heijde Bladmuziek, Nieuwe Binnenweg 116 en bij Centrum Pro Rege, Oudedijk 113. Ook per mail via: kaarten@muzikc.nl

Bach Ensemble 6 april
Het concert in de Hoflaankerk op zaterdag 6 april door het Bach Ensemble van het Koninklijk Conservatorium, laat de enthousiaste Bach horen. Het paasoratorium ‘Eilet und Laufet’ is een opgewekt werk! Het ensemble staat onder de leiding van Peter van Heyghen. Hij is docent aan de Koninklijke Conservatoria van Den Haag en Brussel.

Het concert in de Hoflaankerk begint om 17.00 uur en kost 15,-. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. Beide concerten zijn georganiseerd door de Stichting Muzikc. Informatie: www.muzikc.nl

(ingezonden mededeling Muzikc)