Reinis Young is een reizende gitarist uit Riga, Letland, die de afgelopen jaren in heel Europa heeft gespeeld. Reinis speelt op uitzonderlijke wijze gitaar met behulp van verschillende technieken, zoals tikken, percussie, finger-picking, flageolet. Dit zorgt voor zeer originele nummers.

Hij begon met het componeren van muziek dankzij inspiratie die hij opdeed tijdens het reizen door Europa, Nieuw-Zeeland en Azië. Hij omschrijft zijn muziek als schilderijen van emoties en reisavonturen, en brengt zijn energie graag over op anderen. “Muziek is mijn passie en het maakt me altijd ontzettend blij om te mogen spelen voor publiek, ongeacht of het één persoon in een klein café is of een volledig afgeladen concertzaal.”

Op 1e Paasdag was Reinis Young te gast in het Nivon aan de Dirk Smitsstraat in Crooswijk, vlakbij de Rotte, voor het Live@HalfWatt concert. Ed Koop van het Nivon kondigde hem aan als een bijzondere muzikant. Oordeelt u zelf:

Tango Extremo
Op zondag 2 september is het volgende Live@HalfWatt concert, ‘Tango Extremo’, in het Nivongebouw, vanaf 17.00 uur. Zie voor het programma de site van het Nivon of bel even. Aansluitend kunt u desgewenst aan tafel voor een gezellige maaltijd voor slechts 6,50 (leden 5,-) Tijdig aanmelden, via website, telefonisch of aan de bar, is gewenst!.

Fotoreportage hier

Nivon (Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk), natuur&cultuur, nivonrotterdam.nlfacebook.com/halfwatt, Dirk Smitsstraat 76, 3031 XE Rotterdam, tel. 010-7370643, info@nivonrotterdam.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.