Op dinsdag 20 februari jl., ergens tussen halftien en tien uur ’s ochtends, liep Loes Houniet, 73 jaar en bewoonster van Mazesteyn in De Esch, op het gras naast het rijwielpad nabij het Shell tankstation aan de Maasboulevard, Rotterdam-Kralingen. Ze liet haar hondje Sammy uit. Een jonge vrouw met een grote hond, met oranje vlekken, kwam haar tegemoet. De honden toonden belangstelling voor elkaar en beide dames lieten hun (aangelijnde) honden los. Maar in plaats van dat de grote hond op Sammy af ging, sprong die tegen Loes op. Loes viel en kneusde haar rechter been, knie en schouder. Het deed behoorlijk pijn en ze kwam niet meer overeind.

Klik voor groot

De vrouw van de grote hond ging naast Loes zitten, in het gras, en belde de ambulance. Loes hoefde niet naar het ziekenhuis omdat er niks gebroken was. Ze werd dus naar haar eigen huis gebracht. De vrouw van de grote hond meldde zich daarna bij Loes thuis, met het hondje Sammy. Haar huisarts kwam de dag erna langs en regelde thuiszorg voor Loes. Ze heeft hulp nodig als ze onder de douche gaat.

Rollator
Zo’n 6 weken na het ongeval heeft Loes nog steeds veel last van haar kwetsuren en ze kan haar huis eigenlijk niet uit. Hooguit een wandelingetje naar de supermarkt aan de overkant van de straat, met een rollator, zit er in. Loes heeft een eigen bedrijf ‘Huisdier thuis’. Ze verzorgt kleine huisdieren (geen honden) tijdens afwezigheid van hun baasjes of bazinnetjes. Ze gaat op haar scooter (een Vespa) langs bij haar klanten. Daarvan kan nu geen sprake zijn. “Ik ben ondernemer. M’n klanten rekenen op me’, zegt Loes. Sammy is nu onder de hoede van een vriendin van Loes, want ze kan hem natuurlijk niet uitlaten.

Schade
Loes lijdt schade en moet onkosten maken. Bijvoorbeeld als ze naar haar huisarts gaat, ze is suikerpatiënt, moet ze een taxi nemen.  De verzekering wil weten wie de eigenaar van de grote hond is. Die heeft weliswaar het hondje Sammy thuisgebracht na het ongeval maar niet haar naam en adres achtergelaten. Loes heeft alleen gehoord dat ze ‘Merel’ heet, weet dat ze blond is en 30 à 35 jaar oud moet zijn.

Oproep
Loes Houniet hoopt dat de jonge vrouw zich snel bij haar meldt. Dan zou deze zaak netjes kunnen worden afgehandeld. Of misschien zijn er mensen die de jonge vrouw kennen? Hun informatie is natuurlijk ook zeer welkom.  Reacties: De Ster, 0627-407492 of info@stervankralingen.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.