De ‘Vriendjes van Speeltuin Oudedijk’ brachten het geld bijeen om beheerder Mimoun Lachhab te laten blijven. Hij was ‘wegbezuinigd’ en krijgt nu een vrijwilligersvergoeding.

Mimoun had overigens na zijn vroegtijdige ontslag al aangegeven de speeltuin niet in de steek te zullen laten. Vrijdagmiddag 8 november werd Mimoun in het zonnetje gezet. Voor 17 jaar trouwe dienst kreeg hij een mooi nieuw horloge. De feestvierders van links naar rechts: vrijwilliger Murtaza Yilmaz, (betaalde) beheerder Saba Mehari, bestuurslid Eddy van Loon, bestuursvoorzitter Fransje Sprenger, Mimoun Lachhab, penningmeester Wil Plomp en vrijwilliger Alga Yohannes. Vooraan links zoon van Fransje Sprenger, Laurens en diens vriendje Felix. Bestuurslid Carole Hietbrink hield zich deze keer bescheiden op de achtergrond.

donatie speeltuin oudedijk

Ook Vriendjes worden van Speeltuin Oudedijk? Het is hard nodig. De deelgemeente heeft de subsidie voor personeel gehalveerd. Gevolg: slechts één beheerder kan worden betaald. Het zal duidelijk zijn dat die het niet alleen redt. Want de speeltuin moet wel elke dag open en dan zijn er nog een paar werkzaamheden te verrichten. De stichting Speeltuin Oudedijk probeert ook geld bijeen te sprokkelen om bijvoorbeeld een vakantiekracht in te kunnen huren. Als u ‘Vriendje’/ donateur wordt helpt u de speeltuin verder. Bel 010-2122160 en/of kijk op www.speeltuinoudedijk.nl.