Nieuw bij Bibliotheek Rotterdam: PressReader – toegang tot ruim 5.000 kranten en tijdschriften in 60 talen

Vanaf nu hebben leden bij Bibliotheek Rotterdam via PressReader toegang tot ruim 5.000 actuele kranten en tijdschriften uit de hele wereld. Via smartphone, tablet en publiekspc’s.

PressReader bevat meer dan vijfduizend kranten en tijdschriften uit honderd verschillende landen in zestig talen. Fulltext, actueel en met een archief tot negentig dagen. PressReader is te vinden op de publiekspc’s in al onze vestigingen, maar je kunt ook de app installeren op je smartphone of tablet. Daarmee kun je publicaties van PressReader downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Goed om te weten
In PressReader vind je kwaliteitskranten als The Wall Street Journal, International Herald Tribune, Le Figaro, Handelsblatt en NRC Handelsblad. Maar ook diverse hobby- en lifestylemagazines. Je kunt de meest recente edities in originele opmaak lezen, maar er is ook een archief van negentig dagen.

Hoe werkt de app?
Log in op het wifi-netwerk van de bibliotheek. Na het opstarten van de browser verschijnt een acceptatiepagina. Log in met je e-mailadres en start de app PressReader.
Er verschijnt een pop-up met ons logo, waarna je kranten en tijdschriften kunt zoeken en downloaden. Telkens als je met je tablet of smartphone met het wifi van de bibliotheek verbonden bent en de app opent, wordt de app voor een week geactiveerd. In die periode kun je de app ook buiten de bibliotheek gebruiken en nieuwe publicaties downloaden en lezen. Kies je ervoor een Pressreader-account aan te maken óf in te loggen met een van je social media-accounts, dan wordt dat account geactiveerd en kun je later ook op een ander apparaat (met de app en hetzelfde account) weer doorlezen.

PressReader in de bibliotheek
PressReader is ook te gebruiken op de publiekspc’s in Bibliotheek Rotterdam. Gebruik je geen tablet of smartphone in de bibliotheek, maar wil je wel downloaden voor thuisgebruik? Dan moet je een PressReader-account aanmaken. Vanuit je account kun je de kranten en tijdschriften downloaden, bijvoorbeeld thuis op je computer, tablet of telefoon, en zo offline verder lezen.
Meer weten? bibliotheek.rotterdam.nl/pressreader

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)