In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juli overleed Robin Adèr, in zijn slaap, in het St. Antonius Ziekenhuis te Sneek. Hij werd 74 jaar. (doordat De Ster 2 nummers heeft ‘overgeslagen’ kunnen wij nu pas dit bericht laten drukken. Op www.desteronline. nl is het overlijdensbericht wel onmiddellijk geplaatst) Zijn zoon Martinus Adèr mailde De Ster de droevig stemmende tijding. De daaraan voorafgaande week vernamen wij van Martinus dat Robin leed aan een ontsteking van de urinewegen. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. De verwachting was toen dat hij spoedig terug zou keren naar zijn vaste woonplaats, Zorgcentrum Dr. Wumkeshûs, eveneens in Sneek. Het mocht helaas niet zo zijn. Robin Adèr schreef jarenlang wekelijks een column voor De Ster. Die gingen over wat hij dagelijks meemaakte, de mensen die hij ontmoette, de boeken die hij las en de muziek waarnaar hij zo graag luisterde. Vooral die van Mozart en Bach. Martinus stuurde een foto mee, de laatste die van zijn vader is gemaakt, op zaterdag 27 juli, in het St. Antonius Ziekenhuis. Robin leest De Groene Amsterdammer.

De crematie was op vrijdag 2 augustus in Sneek. Elders in deze krant kunt u het in memoriam lezen van de hand van Kralingenaar Theo Lalleman.

De familie van Robin hoopt in september zijn as te kunnen bijzetten in het columbarium van de Pieterskerk te Utrecht. Dat was Robins wens ( www.pieterskerk-utrecht.nl). In een aantal van zijn columns schreef hij dat. ‘Voor mij staat een foto van de toren van de Nicolaïkerk. Ik woonde met mijn ouders op Oudegracht 335. Soms kon ik slecht slapen en dan hoorde ik het carillon van de de Nicolaïkerk bijna de hele nacht. Als ik kom te sterven zou ik willen dat mijn lijk gecremeerd wordt. De urn met mijn as kan bewaard worden in de crypte van de Waalse Pieterskerk in Utrecht. Dat duurt nog wel even want een zuster heeft mij gezegd dat ik de 100 zal halen.’ (uit de column in De Ster van 11 december 2012) Hopelijk kan De Ster de plechtigheid tijdig aankondigingen. Zo niet, dan verwijzen wij u naar onze site www.desteronline.nl

RobinAder

Robin Adèr ging onverwacht dood, na jarenlange ‘dienst’. Naarmate de tijd verstrijkt doet zich het gemis heviger voelen. Met zijn columns ‘liet hij zich kennen’. Eigenlijk beschreef hij glashard de aftakeling van zijn lijf, terwijl hij desondanks enthousiasme kon opbrengen voor literatuur, muziek én geïnteresseerd was in het dagelijkse nieuws. Zijn ‘eigenaardigheden’ waren De Ster dierbaar.

De Ster-directie


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.