De 75ste Avond4daagse in Crooswijk, van 13 t/m 16 september, werd weer georganiseerd in samenwerking met vrijwilligers van Speeltuin Vereniging Crooswijk en dit jaar wijk- en speeltuinvereniging BoTu. 4 avonden wandelen door het mooie Kralingen-Crooswijk en een stukje daarbuiten. Een goede traditie in Crooswijk, waarbij kinderen met hun ouders of begeleiders volop in beweging waren gedurende 4 avonden. Voor jong en oud maar met name gericht op de jongeren, van 6 tot 12 jaar, waarbij tevens op de laatste avond de allerjongsten van 2 tot 6 mee mochten doen (puppyavond). (ingezonden mededeling Speeltuin Vereniging Crooswijk, bewerkt)

Afslag 9
Voor de start op maandagavond 13 september zetten de trommelaars van Afslag 9 uit Zevenhuizen (dekleinetrompetter.nl/afslag) de boel op stelten. Daar gaat het bloed sneller van stromen en dan krijg je zin om de pas erin te zetten. Jong en oud deden dat, ook heel veel kinderen van de nabije Talmaschool, onder leiding van gymleraar Ralph, om 18.30 uur. Willem van Bracht, beheerder van Speeltuin Vereniging Crooswijk, vertrok als laatste, op een scooter.

Foto’s in hoge resolutie hier | Tekst loopt door onder de afbeeldingen

 

Op de slotavond kwamen de wandelaars later binnen dan voorzien. De 6-jarige Djezian werd per auto eerder afgeleverd bij de speeltuin. Hij voelde zich niet lekker en hoestte nogal. Zijn grootmoeder Nathalie Saabeel hield een kleinkind op de arm die zij ‘mijn bodyguard’ noemde. Al met al werd de fotografie bemoeilijkt door de donkerte. De Showband Jong-Holland (jongholland.nl) kwam samen met de wandelaars binnen en Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer (mh-s.nl)  trommelde uiteindelijk iedereen naar huis.

De Avond4daagse werd mogelijk gemaakt door Opzoomer mee Bewonersinitiatieven, gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, Albert Heijn en van Ballegoie de echte bakker.

Speeltuin Vereniging Crooswijk, Schuttersweg 74, Rotterdam-Crooswijk, tel. 06-48356302  –  facebook.com/SpeeltuinVerenigingCrooswijk.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.