In de derde week van maart vindt de Wereld Glaucoom Week plaats. In het kader hiervan kunt u van maandag 13 t/m zaterdag 18 maart gratis uw ogen op glaucoom laten controleren bij de optiekwinkels aangesloten bij het Optometristen Collectief Rijnmond. Mocht na de controle verder onderzoek door de oogarts noodzakelijk zijn, dan wordt u doorverwezen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Vroegtijdig opsporen
De Wereld Glaucoom Week is een jaarlijks terugkerende week waarin aandacht wordt gevraagd voor de chronische oogaandoening glaucoom. Glaucoom is een ernstige oogaandoening aan de ogen die, onbehandeld en zonder dat u dit bemerkt, langzaam blijvende schade veroorzaakt aan de ogen en zelfs tot blindheid kan leiden. In de beginfase van de aandoening merkt de glaucoompatiÎnt niets, maar kunnen echter al zeer gevaarlijke situaties optreden, bijvoorbeeld in het verkeer, omdat het gezichtsveld ongemerkt kleiner is. Het vroegtijdig opsporen van glaucoom is dan ook noodzakelijk. Zodoende adviseert Het Oogziekenhuis Rotterdam u, indien u 45 jaar of ouder bent, uw ogen te laten controleren bij een optometrist bij u in de buurt, zoals Bastiaans Optiek in Rotterdam-Kralingen.

Screening door optometrist
Tijdens de screening worden onder andere de oogdruk en de dikte van het hoornvlies gemeten en wordt uw verdere risicoprofiel in kaart gebracht. Mochten er afwijkingen zijn, dan zal de optometrist een verder uitgebreid onderzoek adviseren. Dan wordt er een speciale foto en scan van de oogzenuw in de ogen gemaakt. Met deze onderzoeken kan in een vroegtijdig stadium glaucoom gesignaleerd worden. De kosten die verbonden zijn aan de aanvullende onderzoeken worden meestal vergoed door uw zorgverzekering.

Alle deelnemende optometristen werken hierbij nauw samen met Het Oogziekenhuis Rotterdam waarnaar u, indien nodig, kunt worden doorverwezen. U kunt na het maken van een afspraak terecht voor het gratis onderzoek. (ingezonden mededeling Bastiaans Optiek / Het oogziekenhuis Rotterdam)

www.bastiaansoptiek.nl

Bastiaans Optiek
Oudedijk 141-143
Rotterdam-Kralingen
tel. 010-4122327