‘Een schone mond houdt het lijf gezond’

Bij mondhygiëniste Prescilla Redan van ‘Mondzorg Rijnmond’ bent u welkom voor een gratis tandvleescheck! Wel dient u zich telefonisch aan te melden op: 010- 7410074. Online aanmelden kan ook, op www.mondzorgrijnmond.nl. U kunt terecht op woensdag en vrijdag van 9.15 tot 17.00 uur.

De gratis tandvleescheck is een kort onderzoek waarbij de conditie van het tandvlees wordt onderzocht en zo nodig word er vrijblijvend een behandeladvies gegeven.

Mondhygiëne
‘Een schone mond houdt het lijf gezond’, weet Prescilla Redan, mondhygiëniste en kindertandverzorgster. Vaak wordt de meerwaarde van een schone en gezonde mond ernstig onderschat. De meeste mensen weten dat een slechte mondhygiëne kan leiden tot ontstekingen in de mond. Maar wat men vaak niet weet is dat onstekingen in de mond kunnen leiden tot allerlei aandoeningen, zoals verlies van tanden en kiezen, hart- en vaatziekten, een herseninfarct, en bij zwangere vrouwen zelfs tot zwangerschapscomplicaties.

Zwangere vrouwen
Helaas merkt Prescilla te vaak dat er te weinig aandacht wordt besteed aan de mondgezondheid van zwangere vrouwen. Onderzoek heeft aangetoond dat zwangere vrouwen meer kans hebben op het krijgen van tandvleesonstekingen door veranderingen in de hormoonhui shouding. Ontstekingen aan het tandvlees kunnen bij zwangere vrouwen zelfs de oorzaak zijn van een laag geboortegewicht en of een te vroeg geboren kind. Genoeg reden dus om zo snel mogelijk van deze onsteking af te komen als u daaraan lijdt!

Prescilla Redan vestigde zich in oktober 2013 in Crooswijk. Inmiddels voelt ze zich daar helemaal thuis.

Prescilla Redan vestigde zich in oktober 2013 in Crooswijk. Inmiddels voelt ze zich daar helemaal thuis.

Diabetici
Ook diabetici hebben door de schommelingen in de bloedsuikerspiegel een verhoogde kans op het krijgen van tandvleesonstekingen, omdat de wondgenezing vaak verstoord is. Voorkomen is beter dan genezen! Bezoek dus regelmatig de mondhygiënist om de mondgezondheid optimaal te houden.

Angstpatiënten
Prescilla straalt als ze weer’s een zgn. angstpatiënt heeft kunnen helpen. Ze beschouwt het als een van haar vaardigheden. Dus, als u zich doorgaans niet verheugt op een bezoek aan de mondhygiënist of tandarts, probeer het dan’s bij Prescilla Redan van Mondzorg Rijnmond!

Mondzorg Rijnmond, Praktijk voor mondhygiëne, www.mondzorgrijnmond.nl Aparte behandelruimte bij: Noordzij Tandprothetiek Boezemsingel 55, 3034 ED Rotterdam, tel. 010- 7410074