Zondag 9 februari is er een concert door Klassiek op Zuid in Trompenburg. Klassiek op Zuid is een project van violiste Miranda Rademaker. Hierin werkt zij samen met getalenteerde, vergevorderde amateurmusici. In allerlei verschillende kamermuziekbezettingen worden er jaarlijks zo’n dertig concerten gegeven. In zalen, kerken, maar ook op bijzondere plaatsen, zoals verzorgingstehuizen.

De afgelopen maand is Klassiek op Zuid dan ook druk geweest met kerst-en nieuwjaarsconcerten bij alle verzorgingstehuizen van Aafje. Nu staan ze weer in de startblokken voor een nieuwe reeks concerten op de gebruikelijke locaties, zoals Trompenburg Tuinen en Arboretum.

Volgend weekend beginnen ze direct goed, met een uitdagend Russisch programma. Centraal staan de Vijf Novelletten voor strijkkwartet van Alexander Glazunov. Deze componist was een goede vriend van Tschaikovsky (van wie ook iets ten gehore wordt gebracht), maar is bij ons in het Westen veel minder bekend geworden. Ten ontrechte! Het is heel verrassende, levendige muziek. Het zijn eigenlijk vijf korte muzikale verhaaltjes, met in ieder deel elementen van volksmuziek uit een ander land. Met een duidelijk herkenbaar Russisch sausje, uiteraard!

Als aanvulling op deze muzikale verhaaltjes komt Arie van der Ent, Rusland-kenner bij uitstek, tussen de delen door korte Russisch verhaaltjes en gedichten voordragen. Klassiek op Zuid kent Arie nog van Letterencafé Tsjechov en Co. Iedereen die daar wel eens geweest is zal het beamen: Arie kan vertellen! Kortom, mis het niet!

Programma:
zaterdag 8 februari 14.00 uur:
Jan Meertenshuis (R’dam IJsselmonde: Van Langendonckstraat 51)

zondag 9 februari 11.45 uur:
Vredeskerk (R’dam Vreewijk: Lede 117)

Klassiek-op-Zuid

zondag 9 februari 15.00 uur:
Trompenburg Tuinen en Arboretum (R’dam Kralingen: Honingerdijk 86)
Volksmuziek in de klassieke muziek: de Noveletten van Glazunov.
Kosten:  € 6,25 entree of een wandelkaart
Aanmelden gewenst: reserveren@trompenburg.nl

meer info: www.klassiekopzuid.nl of 06 24249855