Kralingen-Oost – Een stukje van de Voorschoterlaan krijgt een nieuwe indeling. Het gaat om het gedeelte bij de ingang van het metrostation. De werkzaamheden gingen deze week van start. Aan de Voorschoterlaan – vlakbij de kruising met de Oudedijk – zit een ingang voor het metrostation. Het is dus een belangrijke entree voor de wijk Kralingen. Eén probleem: het gebied ziet er nogal rommelig en onaantrekkelijk uit. Dat gaat de gemeente nu veranderen.

Wat gaat er gebeuren?
Er komt een nieuw groen plein op de middenstrook van de Voorschoterlaan, tussen de SPAR en de kiosk aan de Oudedijk. Hier komen plantenbakken met verschillende planten. Ook plaatst de gemeente verschillende bankjes.

Er komt daarnaast een nieuwe stoep bij de metro-ingang. Met meer en betere ‘parkeerplekken’ voor fietsen.

Om dit te realiseren, verdwijnt er wel een aantal parkeerplaatsen in dit gedeelte van de straat.

De werkzaamheden gingen maandag van start. En duren ongeveer 4 weken. De woningen, de apotheek en de winkels blijven bereikbaar.

Bewoners
De herinrichting van dit stukje straat is een initiatief van een groep bewoners van de Voorschoterlaan, zij noemen zich: ‘Bewonersinitiatief Kunst op de Kop’.

Ook het nieuwe kunstwerk ‘Sash’ op de hoek met de Oudedijk, is namelijk onderdeel van dit initiatief. Het is gemaakt door de Rotterdamse beeldhouwer Ron van den Ende, van kaphout uit het Kralingse Bos.

Wijkverrijkers
Dit project valt onder het gemeentelijke programma Wijkverrijkers: initiatieven van bewoners en ondernemers om van hun buurt een mooie (groene) omgeving te maken waar het fijn is om te zijn.

Meer informatie op www.rotterdam.nl/wijkverrijkers.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.