Op donderdag 26 april organiseerde groep 8 van de Arentschool, basisschool in Kralingen-West, en studenten Criminologie van de Erasmus Universiteit een smakelijk buffet voor iedereen in Kralingen-Crooswijk.

Het buffet was de feestelijke afsluiting van het Move-project waaraan de Arentschool deelnam. Move organiseert kortlopende projecten waarin kinderen en studenten bedenken hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Zie: www.stichtingmove.com.

Na een aantal ‘bedenk- en doe sessies’ werd snel duidelijk dat de hele klas een grote passie bezat voor het klaarmaken en opeten van eten. Zoals één van de leerlingen wist te zeggen: ‘Iedereen houdt van eten, en van gezelligheid!’ Ze waren het unaniem eens met de stelling dat eten verbindt. Vandaar dat zij uiteindelijk kozen voor het creatieve plan om een buffet te organiseren met jongeren van Stichting Bont, die een verstandelijke- of lichamelijke beperking hebben. Zie: www.stichtingbont.nl

Op de dag zelf gingen de mini-koks met veel plezier aan de slag met de voorbereidingen van het buffet in ‘Hotspot Hutspot – Krootwijk’ aan de Goudse Rijweg in Crooswijk. Zie: www.hotspothutspot.nl  Ook werd er met succes geflyerd om buurtbewoners uit te nodigen voor het buffet. Het resultaat was een uitstekende opkomst van 60 mensen. Een geslaagde activiteit waarin de kinderen hebben geleerd dat als je samenwerkt je ook daadwerkelijk iets kan bereiken in de wijk.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.