Brillemans is specialist op het gebied van contactlenzen en we laten u graag de perfecte multifocale contactlens ervaren. Maak nu een afspraak om deze lens gratis* te proberen. (* exclusief aanpaskosten)

‘Uw armen worden te kort’
Vrijwel alle mensen maken het na hun veertigste levensjaar mee: om comfortabel dichtbij te kunnen zien moet alles op een steeds grotere afstand worden gehouden. ‘Uw armen worden te kort’. Met een leesbril of een bril met multifocale glazen kan dit probleem worden opgelost. Wat veel mensen niet weten is dat dit ook kan met multifocale contactlenzen!

Hoe werkt dit?
Een multifocaal brillenglas opgebouwd uit verschillende sterkten. Deze verlopen geleidelijk, van het veraf zien bovenin het glas, naar het nabij zien onderin het glas. Het deel voor het veraf zien bevindt zich voor de pupil. Zodra u gaat lezen beweegt u automatisch uw ogen naar beneden en op die positie in het glas bevindt zich het deel voor goed nabij zien. In theorie werkt dit bij contactlenzen precies hetzelfde, met het verschil dat voor uw pupil zowel het deel voor nabij zien als het deel voor veraf zien is geplaatst.

Uw brein doet het werk!
Dat leest u goed; u kijkt tegelijkertijd door zowel uw veraf- als uw leessterkte. Echter, ons brein kiest die beelden uit die u nodig heeft om scherp en comfortabel te kunnen zien. Dat is te vergelijken met hoe ons gehoor functioneert. Bijvoorbeeld: u bent in gesprek met iemand in een ruimte waarin veel andere mensen ook met elkaar in gesprek zijn. Toch kunnen u en uw gesprekspartner elkaar goed volgen, omdat ons brein de keuze daarvoor maakt.

Gewenning!
Voor uw gehoor heeft het brein zich al jaren kunnen trainen, met het zien kost dat even wat tijd. De eerste paar dagen kunt u wat optische ‘ruis’ ervaren. Zo kan u om lampen wat kringen gaan zien en kunnen straatnaamborden ineens een lichte schaduw vertonen. Maakt u zich daar niet druk om, deze verschijnselen verdwijnen gemiddeld na een paar dagen.

Speciale aanmeetweken
Bij Brillemans van Es, Optometrie & Contactlenzen zijn we specialist op het gebied van contactlenzen en laten we u graag de perfecte multifocale contactlens ervaren. Zo kunt u genieten van onbelemmerd en comfortabel zicht op alle afstanden*. Om u kennis te laten maken met de multifocale contactlenzen hebben wij de laatste 2 weken van april (17-4 t/m 28-4) speciale aanmeetweken. U bent van harte welkom!

(*resultaat individueel afhankelijk en kan beïnvloed worden door eventuele vooraf bestaande aandoeningen)

Brillemans van Es
Optometrie & Contactlenzen
Lusthofstraat 29-b
3062 WB Rotterdam
tel: 010-4141722
www.brillemans.nl