Vakantie in eigen land met meer dan 35 springkussens

Van 9 tot en met 22 juli vindt de eerste editie plaats van het nieuwe zomerevenement ‘Springvallei’. Een grote sportieve vallei waar sport, spel, good food, plezier én natuurlijk zo veel mogelijk springen centraal staan. De Springvallei is gesitueerd op het complex van R.H.V. Leonidas in Kralingen en bestaat uit maar liefst 35 (!) springkussens op 13.000 m2 terrein. Naast het sportieve programma voor de kids is er ook gedacht aan de ‘grote kinderen’: op het terrein zijn meerdere foodstands en een gezellige bar te vinden. Hier zorgt een zonnige terrasindeling met een strandje vol strandstoelen én natuurlijk een fijn achtergrondmuziekje voor een optimaal ’s zomers sfeertje.

Springvallei 01

Jong geleerd is oud gedaan
Het 13.000 m2 terrein van Springvallei bestaat uit twee uitgestrekte hockeyvelden, een overdekte sporthal en horecavoorzieningen. Op de twee hockeyvelden (10.000m2) doen kinderen en ouders twee weken lang mee aan diverse sporten en maken zij op een laagdrempelige manier kennis met nieuwe manieren van bewegen. Betrokkenheid van de ouders is erg belangrijk. Om dit te stimuleren zijn er op de velden informatieve Ouderpleinen ingericht zodat zij van dichtbij betrokken kunnen zijn bij de activiteiten van de kinderen. In de nabijgelegen Sporthal vinden gedurende de gehele dag diverse clinics plaats, een belangrijk onderdeel van deze workshops is om bezoekers te laten zien dat gezond eten en drinken makkelijk én lekker kan zijn. Hoe maak je bijvoorbeeld een popey shake? En bestaat er echt een gezonde pannenkoek?

Springvallei 02

Good food!
Strijk na het bewegen neer op het gezellige horecaplein in één van de strandstoelen met een lekker verkoelend drankje. Het thema gezonde voeding is hier uiteraard ook doorgevoerd. Geniet van exotische fruit shakes, healthy ice cream, fris en fruitige limo’s én natuurlijk de gezonde pannenkoek!

Sportcomplex Toepad
Op Sportcomplex Toepad biedt Stichting Sportland al enige jaren een uitnodigend sportaanbod. Naast De Springvallei is Hockeyclub Leonidas hier gevestigd en gedurende de wintermaanden Schaatsbaan Rotterdam. Sporten en bewegen is goed voor kinderen en onmisbaar in de ontwikkeling. De afgelopen jaren zijn er met verschillende partners succesvolle projecten en evenementen georganiseerd op het sportcomplex. Allen onder het motto ‘Samen ontstaat er meer beweging’.


Overige informatie
Sportpark Toepad
Toepad 95 3063 NJ Rotterdam
Website: www.springvallei.nl
Social Media: facebook.com/springvallei

Openingstijden
Maandag t/m zondag : 10.00 – 20.00 uur