Volgens Paniek-Piet, een van de belangrijkste adviseurs van Sinterklaas, dreigt dit jaar een groot tekort aan pepernoten in Kralingen en Crooswijk te ontstaan. Sinds jaar en dag nemen de Pieten grote ladingen pepernoten mee als zij met de stoomboot vanuit Spanje arriveren in Rotterdam.

Alleen…, vorige week hoorde Paniek-Piet dat de ‘Molino de Especias Estrella’ in Madrid geen specerijen meer kan malen. Vandaar dat hij nu alarm slaat. Paniek-Piet maakt zich grote zorgen, straks zijn er op pakjesavond geen lekkere pepernoten voor de kinderen uit Kralingen en Crooswijk

Paniek-Piet en Pepernoten-Piet hebben nagedacht hoe ze aan meel en pepernootkruiden kunnen komen om toch op tijd de gewenste hoeveelheid pepernoten bij elkaar te krijgen. Maar helaas, ze weten het gewoon niet, ze zitten echt met de handen in het haar.

Ondertussen hebben de molenaars van molen De Ster aan de Kralingse Plas van hun Madrileense collega’s vernomen dat de Estrella problemen heeft. Daar zijn ze wel van geschrokken, want de Estrella is de enige nog werkende specerijenmolen in Spanje, wat is dat zonde. Ook beseffen de molenaars zich dat er wel eens een probleem zou kunnen ontstaan om op tijd voldoende pepernoten klaar te hebben voor het komende Sinterklaasfeest. Ze hebben besloten om Pepernoten-Piet maar eens te gaan bellen. Misschien kunnen ze helpen. Immers een Sinterklaas zonder pepernoten, dat kan niemand zich voorstellen.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zult u dat zo spoedig mogelijk vernemen.

Stg. Molens aan de Kralingse Plas
Plaszoom 322
3062 CL Rotterdam
www.snuifmolens.nl
www.facebook.com/snuifmolens