Rotterdam – De politie in Rotterdam heeft op 20 februari rond 07.00 uur op de Rottestraat en het Noordplein een man uit 29-jarige automobilist met onbekende woonplaats en zijn 37-jarige Amsterdamse passagier aangehouden.

Kort daarvoor zag deze automobilist kennelijk dat de politie op de Schiekade met een alcoholcontrole bezig was, want de man besloot bij de verkeerslichten bij de Bergweg als een haas weg te rijden. Hij sloeg vanaf een verkeerd voorsorteervak af en reed door rood de Bergweg op.
Direct reden agenten de man achterna, maar hij liet zich niet zo gemakkelijk aanhouden. Eerst raakte de automobilist op de Agniesestraat een geparkeerde auto om na omzwervingen in de wijk uiteindelijk op de Heer Bokelweg een stalen hekwerk te raken. Daarna kwam de auto op een grasveld aan de Hofdijk tot stilstand.
Een achtervolgende politieauto gleed vanwege het gladde wegdek en het natte gras dóór en tikte de openstaande deur van de auto van de verdachte aan. Die deur kwam vervolgens tegen de bestuurder aan die daardoor viel. Het belette hem niet weg te rennen, maar ver kwam hij niet. Ook zijn Amsterdamse vriend rende weg, maar ook hij werd snel achterhaald. De bestuurder had teveel gedronken. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden. Hun auto moesten ze achterlaten, want deze was in beslaggenomen.

Politie.nl