John en Kevin Vermaas, vader en zoon, vonden het tijd voor een facelift van hun ‘Visgilde Vermaas’ in Winkelcentrum Prinsenland. In nauwelijks een week tijd was de klus geklaard. Het resultaat? Een ‘strakke’ en eigentijdse winkel, klaar voor de toekomst. Op vrijdag jl. lieten de klanten goed merken dat ze blij waren met de heropening en feliciteerden ze de heren Vermaas met het vernieuwde interieur.

Topkwaliteit
John Vermaas: “Visgilde Vermaas staat voor vis van Topkwaliteit. Al onze vis is duurzaam gevangen en voldoet aan onze hoge eisen. Wij werken vanuit een bijzonder lage stock-voorraad en krijgen daarom dagelijks verse vis aangeleverd. Zo bent u verzekerd van echt verse vis! Dat ruikt, ziet en proeft u! Alle maaltijden, maaltijd-componenten, belegde broodjes en specialiteiten worden in eigen keuken gemaakt onder toeziend oog van chef-kok Kevin”. De visspeciaalzaak ziet het klantenbestand nog altijd groeien. Het geheim? Kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Genomineerd
Visgilde Vermaas is genomineerd voor de titel ‘Beste visspecialist van Nederland 2015’. De competitie wordt jaarlijks georganiseerd door o.m. de landelijke Bond van Nederlandse Visdetailhandel.

Schubben
“Kijk”, zegt John Vermaas, terwijl hij naar zijn toonbank wijst. “Zalmsoesjes. Gevuld met gerookte zalm, crème fraiche en verse dille. Dat vind je dus nergens anders.” Het recept bedacht hij op zomaar een avond, samen met zijn zoon Kevin. Als ze de deur achter zich dichttrekken, houdt het niet op voor die twee. Dag en nacht zijn ze met de zaak bezig. “Ik heb maar één hobby en dat is mijn zaak”, vertelt John. “Ik ben geboren met schubben. Mijn ouders hadden een viskraam op de markt, waar ik als klein jongetje ook altijd rondliep. Vis is mijn leven.”

Van links naar rechts: Kevin Vermaas, John Vermaas, Jans, Jack en Natasja

Van links naar rechts: Kevin Vermaas, John Vermaas, Jans, Jack en Natasja

Kevin
Voor zoon Kevin is het niet anders. Hij werkte als chef-kok voor diverse gerenommeerde restaurants, waaronder Kaat Mossel in Kralingen, maar toen zijn vader in mei 2008 de deuren opende van zijn viszaak, was meteen duidelijk dat Kevin er óók zou gaan werken. “Kevin en ik zijn altijd bezig met het verzinnen van nieuwe recepten en verrassende combinaties”, zegt John. “In mijn ogen móét er een chef-kok staan in een visspeciaalzaak. Alleen dan krijg je producten van topkwaliteit, zoals de zalmsoesjes, waarmee je je kunt onderscheiden.”

Duurzaam
De vis die bij Visgilde Vermaas in de toonbank ligt, is op een duurzame manier gevangen en wordt iedere dag vers aangeleverd vanuit binnen- en buitenland. “Verser krijg je het niet”, zegt John. “Onze toonbank is de voorraad. Wij maken ook alles zelf, zoals de vissoep en kreeftensoep, die zeer geliefd zijn. En we werken alleen met verse ingrediënten. De krabsalade is bij ons echt van krab, niet van surimi. In onze kreeftensalade zit echt kreeftenvlees. En de kibbeling is van verse kabeljauwfilet. Klanten proeven en waarderen dat.” Dat geldt ook voor de wijze waarop Visgilde Vermaas zijn klanten behandelt. “Eigenlijk spreek ik liever niet over klanten, maar over gasten”, zegt John. “Wij behandelen mensen op de manier waarop we zelf graag behandeld zouden willen worden. Hoe druk het ook is, de klant die aan de beurt is, wordt van A tot Z geholpen.

Advies
We fileren de vis als mensen dat willen en geven ze advies over het bereiden. Is het zomer en moet een klant een eindje rijden naar huis? Dan verpakken we de vis gekoeld. Dat soort dingen wordt gewaardeerd Regelmatig horen wij van klanten dat het plezier er vanaf spat achter de toonbank en dat ze zich daardoor erg welkom voelen.”

Die benadering zorgt ervoor dat zelfs mensen uit Leiden, Hoek van Holland en ’s-Hertogenbosch naar Visgilde Vermaas rijden voor hun vis. John Vermaas: “Via via zijn zij in contact gekomen met onze producten en dat is zó goed bevallen, dat ze graag een uur of langer in de auto zitten om hun vis te komen halen. Dat is het grootste compliment dat we kunnen krijgen.”

Visassortiment
Visassortiment In Visgilde Vermaas vindt u een groot assortiment vissoorten, en hebt u vele keuzemogelijkheden. Zo kunt u terecht voor diverse doeleinden. Een lekker vers gebakken visje, of een heerlijke eigengemaakte salade, het is allemaal verkrijgbaar. Komt u gerust eens langs, en laat u verrassen door het uitgebreide assortiment van Visgilde Vermaas. Om de vis te laten ‘zwemmen’ kunt u bij Visgilde Vermaas ook kiezen uit het assortiment wijnen van uitstekende kwaliteit.

Online bestellen
U kunt de belegde broodjes en gebakken vis ook online bestellen: www.vermaas.visgilde.nl. Dat is niet alleen lekker, maar ook erg makkelijk!

Openingstijden: maandag 10:00 – 18:00 uur, dinsdag 09:00 – 18:00 uur, woensdag 09:00 – 18:00 uur, donderdag 09:00 – 18:00 uur, vrijdag 09:00 – 20:00 uur, zaterdag 09:00 – 17:00 uur

Feest-aanbiedingen – ook wegens 7-jarig bestaan!

vermaas.visgilde onder

 

vermaas.visgilde logo