Moordverdachte Bart van U. kwam af en toe in een brasserie aan de Oudedijk in Rotterdam. Uitbater Ron van den Berg zat een paar maanden geleden nog een uur met hem aan de bar: ”Voor hetzelfde geld had hij mij ook te pakken genomen. Je weet het natuurlijk nooit.”

Het is maandag tegen het einde van de middag nog stil in de brasserie op de hoek van de Oudedijk en de IJsclubstraat. Van den Berg kan het nog nauwelijks geloven. Zijn enigszins verwarde klant met wie hij wel eens een praatje maakte, is nu de belangrijkste verdachte in twee moordzaken.

Justitie heeft dan net bekendgemaakt dat Van U. niet alleen wordt verdacht van het eerder deze maand doden van zijn zus in Rotterdam, maar ook dat zijn DNA is gevonden in het huis van de omgebrachte Els Borst. Het lichaam van de oud-minister werd een jaar geleden gevonden in haar woning in Bilthoven.

”Ja, dat was even slikken. Helemaal als je weet dat ik nog geen zes maanden geleden een uur met hem aan de bar heb gezeten, waarbij ik een paar keer tegen hem heb gezegd: Volgens mij spoor jij niet helemaal”, aldus Van den Berg.

”De ene keer was hij heel stil en dan zat hij met een zonnebril op en de andere keer zat ik met hem te praten, maar geloofwaardig kwam hij niet over. Hij vond dat niemand geld mag verdienen in deze wereld, want geld verdienen is abnormaal. ‘Jij bent gestoord man!’, riep ik dan.”

Beluister het audio verslag op RTV Rijnmond

Meld u aan voor onze nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]