Dit is Hans Vos. Hij is 83 jaar en heeft 70 jaar gewerkt. Dat heeft hem zo te zien geen kwaad gedaan en hij bewaarde er altijd zijn goede humeur bij. Aanstaande zaterdag neemt hij afscheid van ‘Vos Schoenen’ in de Lusthofstraat, na 57 jaar!

Als jongeling koos Hans Vos voor het ruime sop. Hij voer op de Holland Amerika Lijn en bediende aan boord de officieren. Zijn gemakkelijke omgang met mensen moet hij daaraan overgehouden hebben. Hij sneed ook nog leren riemen in een Rotterdamse fabriek voordat hij in 1958 de schoenwinkel en schoenmakerij van zijn vader in de Lusthofstraat overnam, na diens overlijden, samen met zijn vier(!) broers.

1919
De vader van Hans Vos was zelfstandig schoenmaker en -reparateur en had zijn eigen werkplaats sinds 1919. In 1932 betrok hij zijn winkel in de Lusthofstraat in Kralingen. Dat was de winkel die Hans en zijn broers overnamen.

Ronald en Richard
In 1968 kocht Hans Vos, samen met zijn vrouw Geertje, zijn vier broers uit. Geertje ging meehelpen in de winkel en samen bouwden ze de zaak op. Twee van zijn vier zonen, Ronald (geb. 1962) en Richard (geb. in 1965) kregen zóveel zin in de winkel dat Ronald in 1978 zijn vader Hans ging assisteren en Richard hezelfde deed in 1982. In 1997 namen de beide broers ‘Vos Schoenen’ officieel over. Zij waren nu de baas maar hun vader Hans was nog heel vaak te vinden in de winkel én in de werkplaats.

Sinds 2000 zijn Marian, vrouw van Ronald en Linda, vrouw van Richard ook officieel ‘in de zaak’. De volgende en dus 4e generatie dient zich aan. Graziella (21jr.), dochter van Richard en Giovanni (16jr.), zoon van Ronald, zijn inmiddels parttime werkzaam in ‘Vos Schoenen’.

Hans Vos

Hans Vos

Geertje
Terwijl Hans Vos de afgelopen jaren nog vaak te zien was in de Lusthofstraat, was dat met zijn vrouw Geertje, inmiddels ook 83 jaar, veel minder het geval. Zij vond het mooi geweest toen ze eenmaal 65 jaar was. Maar Ronald en Richard weten zeker dat Hans het niet voor elkaar zou hebben gebokst zonder haar.

‘Wij willen onze vader bedanken voor z’n inzet. We hebben dat altijd zeer gewaardeerd en onze moeder was hem altijd tot steun en we zijn haar ook zeer dankbaar’, aldus de broers Vos.

Afscheidsfeest
Aanstaande zaterdag 31 januari, van 15.00 tot 18.00 uur, kunt u Hans Vos voor ’t laatst de hand schudden in ‘Vos Schoenen’ in de Lusthofstraat. Het wordt een afscheidsfeest voor al zijn klanten en alle anderen die hem hebben leren kennen. Een feest, omdat ‘het altijd een feest was om met hem te werken’, zeggen zijn zoons Ronald en Richard.

Vos schoenen logo

 

 

 

Lusthofstraat 86
3061 WH Rotterdam
Tel: 010-413 67 63
E-mail: info@vosschoenen.nl

www.vosschoenen.nl | lid van het Schoenmakersgilde

Meld u aan voor onze nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]