Het Kralingse Bos is in deze Coronatijd een drukke uitgaansplek voor thuiszittende Rotterdammers. Die missen dan wel het vertrouwde beeld van de draaiende molens De Ster en De Lelie, want de Kralingse molens staan voorlopig tot en met 19 mei stil en zijn niet voor publiek toegankelijk. Zij volgen daarmee landelijke richtlijnen en het advies van de vereniging De Hollandsche Molen. Het is voor de molens technisch niet noodzakelijk dat ze in bedrijf blijven, al moet dat natuurlijk niet te lang duren.  Maar dat betekent niet dat bestuur en vrijwilligers van de Stichting Molens aan de Kralingse Plas stilzitten. Enkele vrijwilligers doen inmiddels noodzakelijk schoonmaak- en onderhoudswerk.

Bezoekerscentrum
Het bestuur is druk bezig om de geplande bouw van het bezoekerscentrum achter molen De Ster voor te bereiden. In dat bezoekerscentrum worden straks groepen en schoolklassen ontvangen. Ook wordt de fundering van De Ster gerestaureerd. Inmiddels is men zo ver dat komende zomer met de bouw van het centrum kan worden begonnen. Stichting Molens aan de Kralingse Plas startte vorig voorjaar een actie om ruim € 300.000.- bijeen te brengen voor de genoemde plannen. Bestuur en vrijwilligers zijn blij verrast dat er binnen een jaar € 275.000.- aan donaties binnen is gekomen, voornamelijk van fondsen! De molens staan er goed op bij sponsors en publiek. Al met al voldoende basis om vaart te zetten achter de plannen. Dat gebeurt dus nu achter de schermen, maar uiteraard wordt gehoopt dat de molens eind mei of begin juni weer in bedrijf zijn en bezoekers kunnen ontvangen. Met draaiende Kralingse molens is de Kralingse Plas dan weer helemaal de oude.

Geplande bouw van het bezoekerscentrum achter molen

Voor meer informatie, ook over de manier waarop u nog een steentje kunt bijdragen aan het nieuwe bezoekerscentrum: www.snuifmolens.nl.

(ingezonden mededeling Stichting Molens aan de Kralingse Plas / Andries Ponsteen)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.