Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut is een instituut dat bekend staat om klassiek muziekonderwijs op hoog niveau aan leerlingen tussen de 4-18 jaar. Veel leerlingen stromen door naar het conservatorium.  “Jong geleerd is oud gedaan” is het motto van het instituut.

Ook in deze moeilijke tijden, waarin alle scholen hebben moeten sluiten, zijn de docenten en de leerlingen niet bij de pakken neer gaan zitten! Nu het niet meer mogelijk is om persoonlijk bij elkaar te komen worden de lessen toch voortgezet met behulp van moderne technieken.

Alle leerlingen krijgen individuele lessen en orkestpartijen- begeleiding via Skype of zoom. Op deze manier blijven alle leerlingen muziek maken, zich ontwikkelen en toewerken naar een moment waarop een echt optreden weer mogelijk zal zijn!

Het Hellendaal Instituut treedt traditiegetrouw ieder jaar op tijdens belangrijke evenementen zoals Koningsdag. Dit jaar is alles anders…. Om toch samen muziek te maken en Koningsdag feestelijk te vieren zijn leerlingen thuis aan de slag gegaan om toch  gezamenlijk iets moois te creëren.

Ruim 40 Hellendaal–leerlingen hebben een eigen partij van het Wilhelmus geoefend en opgenomen. Één van de leerlingen heeft alle losse opnames samengevoegd en er een gezamenlijke video van gemaakt! Zo kan er toch nog samen gemusiceerd worden.

Geniet van de uitvoering van het Wilhelmus, uitgevoerd door de ensembles van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut (Preludio en Intermezzo) en het Young Talent Orchestra! De muziek verbindt jong en oud, zelfs in deze moeilijke tijden!

Blijf gezond, stay home and share the music!

Meer informatie over het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut:

www.hellendaal.com

https://www.facebook.com/HellendaalMuziekinstituut