Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober gaat de achtste editie van Kunstroute Kralingen- Crooswijk van start in Crooswijk. Op 11 en 12 oktober wordt de Kunstroute voortgezet in Kralingen. Meer dan 100 kunstenaars nemen dit jaar deel aan dit evenement.

Officieel & jazz
Vrijdag 3 oktober vindt de officiële opening van de Kunstroute plaats in Galerie Kralingen aan de Gashouderstraat 9. De overzichtsexpositie van deelnemende kunstenaars wordt om 17.00 uur geopend door Eric Dullaert (Cultureel Denkwerk). Om 20.00 uur treedt jazzformatie Cruise Control op. In de pauze worden enkele deelnemende kunstenaars geïnterviewd over hun nieuwe werk.

Crooswijk
Kunstweekend Crooswijk start op zaterdagochtend 4 oktober in festivalcafé Koffie5euro, een bijzondere ontmoetingsplek op de hoek van de Paradijslaan en de Rakstraat, waar geregeld exposities en muziekoptredens worden georganiseerd in een originele en ongedwongen sfeer.

Kunstroute kralingen crooswijk week

‘Crooswijkerzand gekraakt’
Op 4 en 5 oktober biedt Koffie5euro een speciaal programma. Er is veel te zien, zoals een fotoexpositie van Mevrouwjansen, kleding van Anniq Euphoriq en lampen van Hoidesign. En er is veel muziek: na de opening op zaterdag om 11.00 uur treedt Peter Graute op met soundscapes, ‘Songs without words’. Vanaf 18.00 uur presenteert Ron Blom zijn film ‘Crooswijkerzand gekraakt’, gevolgd door meer muziek. Ook op zondag zijn er diverse optredens. Om 15.00 uur Blue XoX with the Monolith Future Club en om 17.00 uur muziek en dans van Allochtoontje Lager. Kunstweekend Crooswijk wordt op zondag 5 oktober afgesloten met een workingclass jazzfest in de Crooswijkse speeltuin aan het Schuttersveld – aanvang: 14.00 uur.

Open ateliers
Tijdens Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2014 zijn de ateliers van deelnemende kunstenaars en overige expositieplekken van 12.00 tot 18.00 uur open voor bezoekers. Voor informatie over alle deelnemers en evenementen: www.kunstroutekralingencrooswijk.nl

De 8e Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2014: 4 & 5 oktober in Crooswijk – 11 & 12 oktober in Kralingen.

Klik hier voor het volledige programma!

kunstroute 2014