De gemeente Rotterdam investeert 65.000 euro in een aanlegsteiger nabij Eetcafé ’t Trefpunt in Noord voor de Croosboot. De familie Den Haan kocht de boot eerder en gaf hem een flinke opknapbeurt. Ook de gemeente gaf akkoord op de aanleg van een steiger, maar door de coronacrisis en dalende inkomsten had de eigenaar geen geld om de steiger aan te leggen.

De gemeente betaalt nu de kosten van de steiger en werkt mee aan een huurcontract met de eigenaar van de Croosboot. De steiger moet over ongeveer zes maanden vlakbij het voormalige opstappunt op de Soetendaelsekade, nabij Eetcafé ’t Trefpunt liggen.

Lees ook: de-croosboot-is-terug-in-rotterdamse-kleuren-maar-waar-ligt-ie-dan

De Croosboot voer jarenlang over de Rotte, maar in 2006 kwam er vanwege bestuurlijke chaos en geldgebrek een einde aan de rondvaarttochten. De broers Ton en Maurice den Haan willen de attractie nu nieuw leven inblazen. De boot heeft volgens Leefbaar Rotterdam voor de ouderen in de stad ‘een echte betekenis’. Ook hebben veel Rotterdammers volgens de politieke partij jarenlang plezier gehad van de rondtochten van de Croosboot. “Voor hen wordt het met de Croosboot 2.0 weer mogelijk om de prachtige omgeving van de Rotte te (her)ontdekken.”

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.