Rotterdam – Een grootschalige verkeerscontrole op het Rotterdamse Noordplein heeft op 26 mei ruim dertig bekeuringen en twee aanhoudingen opgeleverd. Omwonenden en passanten waren over het algemeen zeer over de controle te bespreken.

De politie hield van 13.30 tot 23.00 uur een algemene verkeerscontrole, waarbij alle verkeersdeelnemers aan de kant konden worden gezet. De agenten gaven deze dag nadrukkelijk aandacht aan weggebruikers die zich ronduit asociaal in het verkeer gedroegen.

Dertien bromfietsers kregen een bekeuring, omdat ze zoveel aan hun voertuig gesleuteld hadden dat die opnieuw gekeurd moeten worden. Twee automobilisten overkwam hetzelfde; zij mogen met hun voertuigen, net als de bromfietsers, niet op de openbare weg tot de voertuigen opnieuw goedgekeurd zijn door het RDW.

Er werden daarnaast bekeuringen gegeven voor onder meer onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs, niet-hands free rijden en gladde banden. 50 weggebruikers moesten blazen, maar niemand bleek teveel alcohol op te hebben.

De politie hield de verkeersactie met de Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst. Deze laatste legde beslag op een trike en negen auto’s, waarvan er zes daadwerkelijk weggesleept werden. De dienst inde voor ruim 50.000 euro aan belastingschuld.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]