Op vrijdag 29 januari organiseert Stichting MUZIKC in plaatselijk zalencentrum Pro Rege aan de Oudedijk 113 in Kralingen een concert door de organiste en pianiste Anna den Hertog-Karpenko met Katja Pitelina op dwarsfluit en traverso (voorloper van de dwarsfluit).

Behalve fluitiste is Katja Pitelina een begaafd pianiste. Zij brengen een afwisselend programma met solo’s, werken voor vier handen op het klavier van orgel of piano, orgel en fluit en piano en fluit. Met muziek van Bach, Zucchinetti, Debussy, Fauré, Poulenc en Brahms. Het concert begint om 20.00 uur en na afloop is er een gezellige nazit.

Kaarten kosten 10,- in de voorverkoop; aan de zaal 12,50. Kaarten zijn te reserveren via de website www.muzikc.nl en te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119, (Donner).

Katja PitelinaAnna den Hertog-Karpenko
De Russische fluitiste Katja Pitelina, die zich in Nederland heeft gevestigd, is een veelzijdig musicus. Zij bespeelt zowel moderne als historische instrumenten en heeft een opvallend breed repertoire, van zeventiende-eeuwse barokmuziek tot hedendaagse composities.

Anna den Hertog-Karpenko
Anna den Hertog-Karpenko is geboren in Moskou en studeerde klavecimbel en orgel (cum laude) aan het Moskouse Staats Conservatorium bij Alexey Parshin en Olga Martynova. Zij treedt op als soliste, als begeleider van solisten en maakte deel uit van de ensembles ‘Hermitage Group’ en ‘Pratum Integrum’. Anna studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium Codarts, waar ze vorig jaar met lof afstudeerde.

Anna den Hertog-Karpenko3

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]