Dit is slechts een klein deel van de activiteiten van de zorginstellingen Middin, Aafje en Lelie Zorggroep. De betreffende site is voorlopig uit de lucht. Meer informatie volgt.

Uit het activiteitenprogramma februari in Aafje Hoppesteyn, Boezemsingel 100, tel. 088-8231015

Themadiner
Op donderdag 25 februari is er een themadiner in de brasserie van Hoppesteyn. U bent van 16.30 tot 18.00 uur van harte welkom. Kosten: 7,50 voor buurtbewoners.

Muzikaal optreden
Op maandag 1 februari zal er een muzikaal optreden worden verzorgd in Brasserie Hoppesteyn. Yvonne Michels heeft een scala aan muziekinstrumenten bij zich, denk aan trompet, accordeon, gitaar en (niet geheel onbelangrijk) haar warme stem.

Het optreden begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kaartjes kosten 3,- per stuk. U kunt een kaartje kopen bij het Wijkservicepunt in Hoppesteyn, geopend op woensdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur. Vol=vol!

Expositie ‘Jugendstil’
Van 26 februari tot 18 april exposeert kunstenaar Jan Wagner in Hoppesteyn pastels van Jugendstilvoorwerpen. Het werk van Jan Wagner gaat altijd over vergankelijkheid, over het verstrijken van de tijd. Engagement toont hij met onderwerpen als oorlogsgeweld of de sloop van de Koninginnekerk, maar hij houdt zich ook met luchtiger thema’s bezig. In Hoppesteyn exposeert hij pasteltekeningen van glazen Jugendstilvoorwerpen. Het gaat hem hierbij om de nostalgie, om de ambachtelijke en esthetische schoonheid van het glas en om de schilderachtige mogelijkheden van pastelkrijt.

Jan Wagner werd in 1940 in Den Haag geboren. Hij studeerde aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten. Voor zijn kunstwerken ontving hij nationale en internationale prijzen en eervolle vermeldingen.

Wijziging openingstijden Wijkservicepunt
U kunt op de volgende dagen en tijden terecht bij het Wijkservicepunt in Hoppesteyn: woensdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Uit het activiteitenprogramma februari in Pniël, Oudedijk 15, tel. 010-2726444

Film en maaltijd dinsdag 23 februari
Film: We kijken de film: I am Sam. Een prachtige en ontroerende film over Sam Dawson. Sam is een verstandelijk gehandicapte man met een mentale
leeftijd van een 7-jarige. Hij heeft een dochter genaamd Lucy. Alles verloopt vlotjes maar naarmate Lucy ouder wordt beginnen de problemen. De sociale dienst begint zich ermee te bemoeien en besluit Lucy in een opvanggezin te plaatsen. Voor Sam het begin van een lang proces om het hoederecht over zijn eigen dochter. De film begint om 16.00 uur en de kosten bedragen 3,-

Maaltijd: na afloop van de film serveren we een heerlijke maaltijd. We starten rond 18.00 uur en de kosten bedragen 7,50; in combinatie met de film 10,-. Aanmelden vóór 16 februari voor zowel de maaltijd als de film bij het restaurant van Pniël. Heeft u speciale dieetwensen? Geeft u dit dan aan bij het aanmelden.

Papiercollage donderdag 4 en 18 februari, 10.00-12.00 uur
Leer de technieken van het werken met papier. Met een collage kun je experimenteren met veel verschillende materialen en zo een geweldig eindresultaat bereiken. We maken gebruik van verf en knipsels uit tijdschriften, boeken en kranten. Door middel van het insnijden van het papier kun je schuiven totdat er een mooi geheel ontstaat.

Mozaïek workshop zaterdag 6 februari, 10.00 tot 12.00 uur

U kunt dienbladen, schalen e.d. met mozaïeksteentjes bekleden. Kosten: 3,- per keer met een ruime keuze steentjes en tegels. Graag van tevoren aanmelden. Telefoon: 010-2726440 E-mail: wijkactiviteitenpniel@leliezorggroep.nl.

Uit het activiteitenprogramma februari van Middin/Senions, Wijkservicepunt Crooswijk, Goudeseplein 245, tel. 010-2171919

Bingo
Elke woensdagmiddag vanaf 13.00 uur: bingo met leuke prijsjes. Kaarten verkrijgbaar voor 1,50.

Klaverjassen/jokeren

Woensdagavond 3 en 17 februari: klaverjassen en jokeren. De zaal gaat open om 19.00 uur. Entree: 1,50.

Dansen met live muziek
Zondagmiddag 21 februari: dansen voor iedereen met live muziek. De zaal gaat open om 13.00 uur. Entree: 2,50.

pnielaafje

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]