Campus Woudestein van Erasmus Universiteit Rotterdam is een van de locaties van het lichtfestival Rotterdam Verlicht! In het kader daarvan wordt er tijdens een speciale valentijnsactie op maandag 1 februari vanaf 18:00 uur ingezonden teksten over de liefde geprojecteerd op het iconische Tinbergen Building.

Verlichting in donkere tijden
Het doel van Rotterdam Verlicht!, rotterdamverlicht.nl , Is om de stad letterlijk en figuurlijk te ‘verlichten’ in deze donkere tijden. Bewoners een hart onder de riem te steken en hoop te geven. Achttien locaties in Rotterdam doen al mee; van de Laurenskerk en het Noordplein tot de Poorten van Zuid en de Euromast. En nu dus ook de Erasmus Universiteit Rotterdam met campus Woudestein. Het is de eerste editie van het lichtfestival. Het is de bedoeling dat Rotterdam Verlicht! jaarlijks terugkeert.

Special actie om liefde te verspreiden
Nu de lockdown langer gaat duren lanceert Rotterdam Verlicht! een valentijnsactie waarbij iedereen vanuit huis mee kan doen. Rotterdammers kunnen elkaar via tekstuele lichtprojecties een hart onder de riem steken. Berichten die je nu niet persoonlijk kan brengen, maar zodra het donker wordt elke avond helder verlicht te zien zijn.

De berichten op het Tinbergen Building zijn vooral ingezonden door EUR-studenten en worden afgewisseld met quotes van Desiderius Erasmus, zoals: “Afstand scheidt enkel de lichamen, niet de geesten”. De berichten circuleren op het Tinbergn Building en zijn goed te zijn vanuit de stad Rotterdam. De lichtshow is te zien vanaf maandag 1 tot en met zondag 14 februari (Valentijnsdag), vanaf circa 18:00 uur tot 23:00 uur.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.