Het Kralingse Bos is twee gemarkeerde hardlooproutes rijker. Op zaterdag 11 januari worden deze routes officieel geopend. Om 10.00 uur geeft portefeuillehouder Jock Geselschap het startschot voor de openingsestafette. De laatste loper overhandigt hem het bordje dat de markering van de trimroute compleet maakt.

Alle andere sportievelingen mogen daarna de routes testen. Trek je sportschoenen uit de kast en kom zaterdag meelopen in het bos. Na afloop staat er voor de lopers koek en zopie klaar.

Loopt u mee 11 januari in het Kralingse Bos?

Een bos met veel mogelijkheden
Trimmers maken volop gebruik van de loopmogelijkheden in het Kralingse Bos. Het markeren van de hardlooproutes is een initiatief van portefeuillehouder èn hardloper Jock Geselschap en sluit goed aan bij de behoefte van gebruikers. Met atletiekvereniging PAC zijn de routes bepaald. De trimroutes gaan over de voetpaden en daarom hoeven joggers niet langer over de fietspaden te lopen: dit verkleint de kans op ongelukken. Portefeuillehouder Jock Geselschap roept iedereen op om zaterdag 11 januari mee te komen lopen: “Als hardloper wil je naast een mooi parcours ook weten hoeveel je precies gelopen hebt. Door de markering kunnen trimmers hun prestaties beoordelen en waar mogelijk verbeteren. Geen excuses meer om je goede voornemers niet om te zetten in daden in het Kralingse Bos!”

Lopen met uitzicht
De stadsroute is exact 5 kilometer en loopt om de Kralingse Plas heen. Onderweg hebben lopers een mooi uitzicht op de stad en haar skyline. De route start ter hoogte van de parkeerplaats nabij het strandbad en is gemarkeerd met oranje bordjes. De bosroute loopt door het stille deel van het Kralingse Bos waar lopers tegelijk kunnen genieten van de natuur. Deze mintgroen gemarkeerde route is 10 kilometer lang.

Hardlopen-Kralingse-Bos
foto©Eric Fecken

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.