Kunstzinnig Montmartre meets Creatief Rotterdam-Noord! Op 11 mei 2013 is het Pijnackerplein Rotterdam weer het sfeervolle decor voor Plein du Publique. Na de succesvolle eerste editie met ruim 750 bezoekers, is het weer tijd voor de deze kleinschalige openluchtmarkt met een breed aanbod aan kunst, cultuur en curiosa; gevarieerde live-acts; openlucht modeltekenen; en Franse delicatessen en Hollandse lekkernijen. Plein du Publique: een vleugje Montmartre met een vette Rotterdamse knipoog!

Plein du Publique Kunst en Kurieus Markt
Het Pijnackerplein in het Rotterdamse Oude Noorden wordt zaterdag 11 mei voor de tweede keer omgetoverd tot Plein du Publique Kunst en Kurieus Markt. Een mix van het 19e eeuwse, kunstzinnige Parijse Montmartre en 21e eeuws eigenwijs en eigentijds creatief Rotterdam. In en rondom de muziekkoepel op het plein zal een keur aan kunstenaars, creatievelingen, artiesten, performers, kooplui en ondernemers hun waren en producten presenteren aan het publiek. Van kunst tot curiosa, van straatartiest tot portrettekenaar, van Franse chansons tot aan Rotterdamse smartlap.

pleindupublique01
fotografie lauwplaatje

‘Plein Programma’
Ook deze keer weer een randprogramma met smakelijk vermaak. Onder het motto ‘Petit Voer’ kan de bezoeker genieten van smakelijke Franse delicatessen en Hollandse lekkernijen van o.m. Schot Koffie, Mevrouw Zoetekauw, Raaf Rotterdam & Cake & Concepts. Ander vermaak is er in de vorm van o.m. poëzie voordrachten van Jet Valk en Voigt Moisturizer; en muzikale optredens door The Uke Box en Fatal Blue plus een meeslepend live optreden van rasperformer Deena Ray.

Klein du Publique
Ook aan de kleintjes is gedacht, want onder de naam ‘Klein du Publique’ zijn er deze keer speciale kinderactiviteiten. Zo is er de gratis actieve doe-mee-workshop speciaal voor de allerkleinsten, verzorgd door Miko Design; voor de wat oudere kinderen (en volwassenen) is er de (betaalde) workshop zijde beschilderen.

Plein du Publique vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 mei 2013 van 12.00 tot 18.00 uur op het Pijnackerplein in Rotterdam Noord. Toegang: gratis.

pleindupublique05

NOG PLEK VOOR DEELNEMERS MARKT
Het gaat snel met de markt, maar er is nog ruimte voor deelnemers. Let op: wees er snel bij want vol is vol! Wie tijdig verzekerd wil zijn van een plek, stuurt een mail naar mail@rolingontwerpt.nl voor het deelnameformulier.

TEVENS GEZOCHT: PORTRETSCHILDERS
Montmartre zonder portretschilders is ondenkbaar. Plein du Publique heeft dan ook plek voor een aantal portretschilders of kunstenaars die mensen of het straat- of sfeerbeeld willen vastleggen. Kunstenaars dienen wel zelf ezel, canvas, verf, kwasten e.d. mee te nemen. Aanmelden kan via mail@rolingontwerpt.nl

MEER INFORMATIE:
Alle actuele informatie is te vinden op deze plekken:
www.pleindupublique.blogspot.com
www.facebook.com/pleindupublique
www.twitter.com/pleindupublique

Plein du Publique is een initiatief van Röling Ontwerpt in samenwerking met TWC Network en wordt ondersteund door de Deelgemeente Rotterdam-Noord en mede mogelijk gemaakt door de Bewonersvereniging Pijnackerplein.
Meer informatie over de initiatiefnemers:   www.rolingontwerpt.nl    www.twc-network.nl

pleindupublique04