Het Bevrijdingsfestival biedt dit jaar op de nieuwe locatie Het (Euromast) Park van 13:00 tot 23:00 uur een variatie aan live muziek van rock, ska, hip hop tot elektropop in combinatie met stand-up comedy, debat, Veteranen Speeddaten en kinderprogramma. Het festival is gratis toegankelijk!

Rotterdammer Joey Daniel sluit Erasmuspodium af
Joey Daniel is zeker geen onbekende meer in Rotterdam en de rest van Nederland. Zijn carrière raakte in een stroomversnelling toen hij resident DJ werd in Off Corso en Now&Wow. Tegenwoordig stopt Joey zijn ziel en zaligheid in de 300MPH events en is hij ook nog resident bij Speedy J’s Electric Deluxe Presents avonden en ook te zien op het nieuwste Dance festival van Rotterdam Boothstock Festival met zijn frisse mix van House, Techno en Minimal! Eerder bekend gemaakte namen waren de Belgische DJ met Turkse roots Merdan Taplak met zijn orkest van blazers en accordeonisten, de uit Iran gevluchte Sevdaliza vertelt haar levensverhaal in vorm van poëzie, spoken word en rap, Dubioza Kolektiv brengt de Balkan naar Nederland, Ambassadeur van de Vrijheid Dio, rock’n roll-feest-band Memphis Maniacs, Haagse bekenden De Kraaien en Funk grootheden Lefties Soul Connection.

Bevrijdingsfestival-Zuid-Holland

Halve finalisten Global Battle of the Bands op Bevrijdingsfestivals
De Nederlandse halve finalisten van de internationale bandcontest Global Battle of the Bands (GBOB) zullen op de Bevrijdingsfestivals Zuid-Holland en Den Haag strijden voor een finaleplek op 29 juni 2013. Tijdens de halve finales, The Heats, op 5 mei in Rotterdam zijn de volgende bands geselecteerd om op het nieuwe podium van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland te spelen (Sena Talent Stage powered by Popunie Live): Half Way Station, HeavyLight, Mark Lotterman Band, Marty Graveyard & The Working Men, Phoenix City Retaliators, Pure The Artist, The Cosmic Carnival, We Sell Guns, Broncko en Daybroke.

Ambassadeurs--Dio-portret
Ambassadeur Dio bekend van o.a. Tijdmachine

Verdiepingsprogramma rond jaarthema “Vrijheid spreek je af”
Op het Vrijheidspodium en het Plein van de vrijheid vindt een divers programma plaats rond het jaarthema ‘Vrijheid spreek je af’. Op 5 mei vieren we de afspraak die de oorlog beëindigde en de vrijheid in deed luiden. Stichting Lokaal gaat in Debat over de afspraken van Vrijheid. Verdragen kunnen groeien, ze zijn niet onveranderlijk. Past het oorspronkelijke verdrag nog bij de nieuwe tijd? Verdragen zijn immers niet voor altijd en eeuwig, maar ook niet voor zomaar even nu. Onze bevrijdende afspraken vereisen permanent gesprek. Uiteindelijk zijn het de afspraken, de woorden, die de wapens en de strijd temmen. Vrijheid spreek je af. Laten we over de afspraken in gesprek blijven!
Naast debat geeft stand-up comedy ster Tim Hartog zijn mening over vrijheid, verstrekt “Woorden worden Zinnen” een podium aan woordkunstenaars met een positieve state of mind, zingt jong talent Anne Groen haar poëtische popsongs, bespeelt en bezingt FRITCH. de strijd voor vrijheid in gemoderniseerde worksongs en brengt Ashanti Kriori een indrukwekkende Surinaamse dans en zangshow. Ook kunnen bezoekers weer in gesprek met Nederlandse oorlogsveteranen tijdens Veteranen Speeddaten. De veteranen delen hun ervaringen en beantwoorden vragen. Op deze manier willen de veteranen ook dat jongeren bewust worden van vrijheid en hoe het is om in een oorlogsland te leven. Naast dit alles is er ook nog voor de kleintjes genoeg te doen met de knutselworkshop SCRAP!

Bekijk het programma op: www.bevrijdingsfestivalzh.nl

bevrijdingsfestivalzuidholland