Een groep van 70 demonstranten van Occupy EUR heeft dinsdagochtend rond 11:00 uur het bestuursgebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam bezet. Rond 20:00 uur in de avond zaten er nog 12, die zijn door de politie uit het gebouw gehaald en opgepakt. De universiteit had hun vertrek gevorderd, omdat ze dat niet deden greep de politie in. De 12 zijn één voor één naar buiten gehaald en in een politiebusje gezet.

Sinds het eind van de ochtend bivakkeren de demonstranten in het Erasmusgebouw bij de aula. Ze eisen dat de EUR de banden verbreekt met vervuilende oliebedrijven. De actievoerders verwijzen naar de VU in Amsterdam die vorige maand besloot om geen nieuwe samenwerking meer aan te gaan met de fossiele industrie. Het is de derde keer dat studenten en medewerkers het Erasmusgebouw bezetten. De eerste keer zijn ze er door de politie uit gezet, de tweede keer vertrokken ze zelf na 32 uur.

De studenten en medewerkers eisen ook betere toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking en een einde aan studieschulden waar veel studenten door in de knel komen. Ze willen dat de EUR daarin een voorbeeldrol neemt. Ze protesteren ook tegen tijdelijke contracten, die medewerkers onzekerheid geven.

De universiteit liet dinsdagavond om 18:00 uur voor de eerste keer weten dat de demonstranten het gebouw moesten verlaten. 19:15 uur kwam de tweede ‘vordering’, rond 20:00 uur greep de politie in.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.