Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is de Kralingse Plas het toneel van het eerste grote Drakenbootfestival in Rotterdam. Een spectaculaire race tussen Chinese boten met een drakenkop voor- en een drakenstaart achterop de boot.

Op zaterdag strijden zo’n 25 bedrijventeams tegen elkaar en zondag nemen de buurt- en sportverenigingen het tegen elkaar op. Het Havenziekenhuis gaat de strijd aan met maar liefst vier drakenbootteams. De 68 Havenziekenhuis medewerkers roeien onder andere tegen teams van Rabobank, de Rook groep, China Talent, Rotterdam Short Sea terminals, Museum Rotterdam en het Erasmiaans Gymnasium.

Naast de races zijn er diverse marktkramen, een kinderdorp, op zaterdagavond een optreden van diverse coverbands en op zondag een kunstbeurs. Een deel van de opbrengsten van het festival is bestemd voor de overkapping van de Spoedeisende Hulp van het Havenziekenhuis.

Yoran Fotografie

Yoran Fotografie

Bezoekers van het festival kunnen zich in de festivaltent van het Havenziekenhuis laten fotograferen als dokter of verpleegkundige en ontvangen en delen de foto via Facebook. Van de wordt live verslag gedaan op Facebook en Twiter via #havendraken. Ook de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis is actief tijdens het festival. Alle vrienden en vrijwilligers van het Havenziekenhuis worden uitgenodigd voor de jaarlijkse Vriendendag op het festivalterrein voor een hapje en een drankje op zaterdag 31 augustus. Meer informatie vindt u online: www.drakenbootfestival.nl/rotterdam