Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Meer eenzame ouderen
De corona zorgt ervoor dat veel ouderen thuisblijven, ook nu nog, omdat ze angstig zijn om corona te krijgen. Wij merken dat de eenzaamheid daardoor is toegenomen en dat meer ouderen behoefte hebben aan 1 of 2 bezoekers aan huis.

Wijksteunvrienden zijn nu harder nodig dan anders, vooral vaste gezichten bij vaste ouderen, zodat ze samen kunnen afspreken hoe ze de coronamaatregelen volgen. Bij Super-Actief zijn we weer begonnen met activiteiten buiten en op veilige afstand maar een flink aantal mensen vindt dat toch nog eng. Voor die mensen zijn we op zoek naar Wijksteunvrienden. We hebben het doel gesteld van het vinden van 20 Wijksteunvrienden dit jaar en die hebben we eigenlijk ook keihard nodig.

Wijksteun heeft geholpen en blijft nog helpen omdat we ouderen nog steeds bellen en uitnodigen, maar we willen hen graag ook individueel ondersteunen. Wilt u een steentje bijdragen, kunt u een uurtje of twee uurtjes per week van uw tijd missen? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek om een juiste match te maken. We vragen voor iedere Wijksteunvriend een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan om zoveel mogelijk veiligheid te bieden. Komt u ons helpen?

Zomerprogramma
We hebben een fantastisch zomerprogramma mogen doen, alle activiteiten konden door het mooie weer doorgaan, soms met een enkel druppeltje maar vaker erg heet. Met parasols en schaduwdoeken en hier en daar een kleine aanpassing, werd het een zomer die we ons lang zullen herinneren. Nu gaan we langzamerhand een winterprogramma bedenken en voorbereiden. We starten met ‘Koffietijd’ op donderdag en ‘Sociaal Vitaal’ (bewegen op eigen niveau) op maandag.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten bel ons dan en geef uw naam en adres door, of kijk op onze site of op Facebook. We plaatsen regelmatig nieuwe informatie.

ACTIVITEITEN Iedere maandag:
11.00 – 12.15 uur. Sociaal Vitaal op het terras van De Pomp. Dit is beweging op maat, vanaf de stoel of staand en u doet wat u mee kan doen. Alles is goed. Begeleiding door een professionele sportleraar. Kosten 1 euro per keer met een strippenkaart die flexibel te gebruiken is. Kunt u een keer niet, dan betaalt u ook niet.

Iedere donderdag:
Koffietijd in Mazesteyn Samen gezellig aan de koffie of thee, in gesprek met elkaar en af en toe een verrassingsactiviteit. Daaraan kan je meedoen maar niets is verplicht. Op donderdag van 10.00-12.00 uur in Mazesteyn, Watertorenweg 1.

(ingezonden mededeling Super-Actief)

Stichting Super-Actief
Anita Kornman, 06-11886979 Clara van Vliet, 06-54362001 www.super-actief.nl | facebook.com/SuperActief


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.