Op 24 & 25 september is er een herfstfair bij Trompenburg. Plantenmarkt en oogstmarkt, beide dagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Bollen en knollen, bijzondere planten voor uw herfsttuin én heerlijke oogstprodukten, dat vindt u in Trompenburg tijdens het Najaars-Festival. Produkten om mee naar huis te nemen en om te proeven tijdens het Najaars-Festival.

 

 

Wedstrijd: ‘Wie  maakt de lekkerste siroop of likeur van Rotterdam?’
Lever uw zelfgemaakte likeur of siroop in vóór 24 september (uiterlijk 24 september 10 uur) en ontvang een gratis toegangsbewijs voor de Herfstfair. De jurering en de bekendmaking van de winnaar wordt op zaterdagmiddag 24 september bekend gemaakt.

Lezing: Er stond een vrouw in de tuin
Lezing over de rol van vrouwen in het Nederlandse landschap door Anne Mieke Backer
Zondag 25 september – aanvang 15 uur
Deelname € 5,= incl. thee en lekkers
aanmelden via reserveren@trompenburg.nl

www.trompenburg.nl
www.facebook.com/trompenburgtuinen

ANNE MIEKE BACKER
staat een vrouwAnne Mieke Backer, auteur van het boek ER STOND EEN VROUW IN DE TUIN, vertelt over haar boek en signeert. Zij zal inzoomen op een van de vele tot de verbeelding sprekende vrouwen: Marie de Brimeu; de prinses van Chimay (ca.1550-1605), die tijdens de Tachtigjarige Oorlog met haar bloementuinen het moreel hoog hield en daarmee een dieper inzicht geeft in de vele facetten van de tuinkunst.

Er stond een vrouw in de tuin is een bundel verhalende essays die samen een wandeling door de Nederlandse tuinhistorie vormen, waarbij de vrouw als gids is gekozen. Het boek is een zoektocht naar het antwoord op de vraag wat de beschreven vrouwen op hun specifieke stukje aarde hebben gezocht en wat zij er tot op de dag van vandaag hebben gevonden. Het steeds veranderende begrip ‘natuur’ en parallel daaraan de opvatting over de ‘vrouwelijke natuur’ fungeerde daarbij als een rode draad.

Herfstfair01