Op zondagmiddag 13 september is het Herfstfeest in de mooie Botanische Tuin in Kralingen van 12.00 tot 16.00 uur. Vorig jaar hebben jong en oud genoten van alle verschillende activiteiten. Ook dit jaar zijn er weer veel leuke dingen te doen en te leren.

De imkers zullen er zijn om te vertellen over de bijen die sinds kort in de tuin wonen, het ecoprinten op wollen sjaals is weer terug en er is muziek van het ensemble Drieërlei met een workshop ‘oude dans’. Voorts doorlopend workshops bloemschikken en voor de kinderen: schilderijtje maken. Extra leuk dit jaar zijn de oventjes waar kinderen en enthousiaste volwassenen hun zelfgemaakte pizza’s in kunnen bakken. De toegang voor het feest is gratis, wel graag een vrijwillige bijdrage voor het hapje/drankje. Adres: Cederstraat 5 of Kralingse Plaslaan 110-b in Rotterdam- Kralingen, tel. 010- 4523739.

Drieërlei
De voornaamste stijl van Drieërlei is die van de Franse volksmuziek, de zgn. balfolk, die veel mensen wel kennen van de dorpspleinen in Frankrijk. Het onversterkt spelen voor grote groepen dansers die de gigue, de bourree, de scottisch of de tarantella dansen, doen ze nog steeds het liefst. Omdat de draailier en de doedelzak al eeuwenlang, ook hier in de lage landen, worden bespeeld (denk maar aan de schilderijen van Jan Steen en Jeroen Bosch) lag het voor de hand dat er ook middeleeuwse muziek werd uitgekozen. Liefdesliedjes, bedevaartsliederen, balladen en koldermuziek behoren nu ook bij Drieërlei. Vaak in middeleeuws kostuum, met ietwat buitenissige instrumenten, maken ze muziek waar het plezier van afspat. Zie ook: www.botanischetuinkralingen.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]