Geniet tijdens 24 uur cultuur op 12 en 13 september dag én nacht van cultuur in Rotterdam. De naam zegt het al: tijdens 24 uur cultuur kunnen bezoekers letterlijk 24 uur lang genieten van de parels van het nieuwe Rotterdamse culturele seizoen.

Altijd al eens in een galerie willen overnachten? Het kan tijdens 24 uur cultuur. Al is er voor slaap geen tijd, want de spannendste momenten vinden juist in het donker plaats!

Slapen
Tijdens deze ervaring blijf je slapen in een theater, galerie, kunstbedrijf of souterrain in Rotterdam Noord. In het holst van de nacht wordt je verrast door bekende Rotterdammers. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar, zodat je met een goedgevulde maag de rest van cultureel Central District/ Noord kan gaan ontdekken. Bedden op de geheime locaties zijn al te reserveren via info@studiodebakkerij.nl!

Parfum de Boemboem
Parfum de BoemBoem viert 24 uur cultuur met 24 uur lang bijzondere routes. De fiets- en wandeltours staan garant voor bijzondere ontmoetingen en live optredens op bekende en onontdekte plekken in de stad. Ook voor nachtbrakers is er een speciale route: Clubeigenaar en DJ Aziz Yagoub laat tijdens By Night zien waar zijn inspiratie vandaan komt. Een unieke ervaring! Zie 24uurcultuur.nl voor routes, startlocatie en tijden.

Witte de Withkwartier
‘s Avonds van kunst genieten? Dat kan tijdens 24 uur cultuur in het Witte de With Kwartier. Bij bijvoorbeeld The Concept- Bank, waar je niet gewoon gaat kijken naar het werk van een ander, maar zelf een performance uitvoert. Bezoek de tentoonstelling Bit Rot van Douglas Coupland of doe mee met de In The Outside Art Tour, waarbij het Museumpark wordt omgetoverd tot kunstkermis.

Muziek en dans
Ook voor de cultuursnuivers met losse heupjes is er genoeg te doen. SoulCity in BIRD betekent een dampende clubavond gevuld met soulclassics uit de jaren zeventig en tachtig, dansbare boogie en swingende bossa. In Annabel wordt gefeest met The Million Plan: een hoogstaand houseduo met een indrukwekkende staat van dienst in de Nederlandse muziekscene. Op het GIST podium in het Zomerhofkwartier komt een cocktail aan muziekstijlen langs en bij Beleza@night op Coolhaveneiland voeren de warme klanken van Kaapverdiaanse songs je mee naar Cabo Verde. Kijken naar dans en daarna zelf los gaan bij de afterparty kan met Rotterdam Danst. Hop in de Rotterdamse Schouwburg van zaal naar zaal voor sneak peeks, performances, teasers en dansworkshops van o.a. Conny Janssen Danst, Scapino Ballet en Hip- HopHuis.

Kater en kinderen?
Het KinderKnutsel Kultuurontbijt op de zondagochtend (vanaf 11.00 uur) is ideaal voor katerende ouders met kinderen. Mama en papa schuiven aan voor een heerlijk ontbijtje met o.a. biologisch roerei, jam, kaas, pancetta, yoghurt met cruesli en fruit. Ondertussen kunnen de kinderen zich, met professionele begeleiding, uitleven aan de knutseltafel. Een goede start voor een dag vol cultuur.

Over 24 uur cultuur
Dit is de vijfde keer dat de culturele instellingen van Rotterdam met 24 uur cultuur vooruitblikken op het nieuwe seizoen. Inmiddels is het weekend een begrip op zich met een gestaag groeiende groep bezoekers. Steeds vaker ontmoeten de deelnemende partijen elkaar buiten de muren van hun instellingen, er wordt stevig samengewerkt aan het op de kaart zetten van Rotterdam als cultuurstad. Het grootste deel van het programma is gratis toegankelijk. Bij programmaonderdelen met kaartverkoop worden tickets verkocht via de desbetreffende instelling.

24 uur cultuur, zaterdag 12 september van 17:00 uur tot zondag 13 september 17:00 uur, op diverse plekken in Rotterdam. Meer informatie: www.24uurcultuur.nl.

(ingezonden mededeling 24 uur cultuur / Femke Cuijpers)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]