Een testament… u weet dat het belangrijk is maar het komt er steeds niet van om het te regelen. U denkt er liever nog even niet over na of u schuift het voor u uit. Toch kunt u het beter nu regelen. Want het ontbreken van een goed (levens)testament kan onnodige financiële en emotionele zorgen met zich meebrengen. Bovendien kost een testament minder dan de mogelijke lasten voor rekening van nabestaanden.

Waarom kiezen voor een levenstestament?
Iedereen weet wel wat een testament is, u regelt erin wat er met uw geld en spullen gebeurt na overlijden. Maar wat is een levenstestament? Stel dat er iets gebeurt waardoor u opeens zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Door een ongeluk of dementie bijvoorbeeld. In een levenstestament legt u vast wie dan belangrijke beslissingen mag nemen. Bijvoorbeeld wie uw huis mag verkopen, wie uw vermogen gaat beheren of wie namens u de rekeningen mag betalen of schenkingen mag doen. U maakt zélf de keuze wie uw financiële belangen mag behartigen en voorkomt daarmee dat de rechter een bewindvoerder aanwijst. Dat geeft rust, voor nu en later.

Waarom kiezen voor een testament?
Zonder testament geldt de wet. Wilt u bepaalde zaken anders regelen, dan zet u dat in een testament. Bijvoorbeeld een andere verdeling van de erfenis dan de wettelijke verdeling. Of u laat een uitsluitingsclausule opnemen. Stel dat uw kind/erfgenaam gaat scheiden, dan blijft de erfenis bij uw kind/erfgenaam en gaat deze niet naar zijn of haar ex-partner. Bovendien kan in bepaalde situaties erfbelasting bespaard worden. Het opstellen van een testament is in veel gevallen verstandig. Wij hebben een samenwerkingsverband met verschillende notarissen in Nederland. Als lid van coöperatie DELA betaalt u bij deze notarissen een lager tarief voor het opstellen van een (levens)testament.

Informatiebijeenkomst Erfrecht
Teun Habraken, jurist bij DELA, nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst over dit onderwerp. U bent van harte welkom, ook zonder DELAverzekering. Deelname is gratis en vrijblijvend.

Datum: donderdag 30 januari van 19.30 tot 21.00 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) Locatie: Uitvaartcentrum Goetzee DELA, Boezemsingel 35, Rotterdam

Aanmelden
Aanmelden kan via www.dela.nl/erfrechtrotterdam of via 06 53 54 55 14. De uiterste aanmelddatum is 27 januari. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Coöperatie DELA heeft een samenwerkingsverband met verschillende notarissen in Nederland. Als lid kunt u tegen een gereduceerd tarief een (levens) testament laten opstellen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.