‘Wifi’ in de trein bijzonder? Zeker als het een wagon van een historische stoomtrein is! Leerlingen die de catering verzorgen voor een evenement op een terrein dat bol staat van het Rotterdams erfgoed? Het kan echt. LMC Voortgezet Onderwijs en Stoom Stichting Nederland maken dit contextrijke leren mogelijk.

LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO) en Stoom Stichting Nederland (SSN) gaan met elkaar een bijzondere samenwerking aan waarbij het mes aan beide kanten snijdt. Leerlingen doen op een verrassende plek praktijkervaring op via een scala aan real-life projecten. Tegelijkertijd wordt het team van SSN-vrijwilligers ontlast en gevoed met frisse ideeën van jongeren over hoe nog méér Rotterdammers kunnen genieten van de historische stoomlocomotieven die de SSN rijk is.

Samenwerking

Op vrijdag 24 mei ondertekenden de voorzitters van SSN en LMC-VO een samenwerkingsovereenkomst, in het bijzijn van o.a. betrokken vrijwilligers van SSN, leerlingen en medewerkers van LMC-VO en andere genodigden en betrokkenen.

Foto’s in hoge resolutie hier

De ondertekening viel samen met het moment waarop de grote revisie van stoomlocomotief ‘SSN 23 023’ werd afgerond. Gedurende ruim vijf jaar hebben vrijwilligers met financiële steun van donateurs (particulieren, bedrijven en het Prins Bernhardfonds) gewerkt aan een grondige opknapbeurt van deze locomotief. Het afronden van dit ingrijpende project is een hoogtepunt voor de stichting. John van Assendelft, gebiedscommissielid Kralingen-Crooswijk, bracht met de laatste handeling van de revisie het project succesvol ten einde. Op zaterdag 25 mei namen donateurs en andere genodigden met een retourtje Beverwijk, de ‘SSN 23 023’ in gebruik. LMC Voortgezet Onderwijs gaf op haar beurt op vrijdagmiddag 24 mei de kick-off van de samenwerking mede feestelijk vorm: een team leerlingen van LMC-school Rotterdam Designcollege was aanwezig om de catering te helpen verzorgen.  Meer informatie over de SSN en over LMC-VO is te vinden op de websites: stoomstichting.nl en www.lmc-vo.nl. (persbericht SSN, bewerkt) Wilt u ook naar stoomtreinen kijken? De SSN bevindt zich aan de Rolf Hartkoornweg 50, Rotterdam.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.