Rotterdam-Kralingen –  Twee kerken, twee organisten, twee orgels, vier componisten met Mozart en Bach in de hoofdrol. Wat een variatie! En dat op één avond. Het Hoflaan Wandelconcert voor de 15e keer, daarmee begin je graag de zomervakantie.  Het start op vrijdag 7 juli om 20:00 uur met Wouter van der Wilt in de Sint Lambertuskerk. Na het eerste deel wandel je naar de Hoflaankerk,  waar deel 2 door Eric Koevoets wordt ingevuld.  De toegang is gratis met een vrije gift na afloop (richtbedrag € 10,– p.p.).  

Twee kerken – twee sferen
Wouter van der Wilt start het concert in de Lambertuskerk, waar hij het poëtische Maarschalkerweerdorgel bespeelt. Hij laat een eigentijdswerk horen van Lemmen en  daarna variaties van Reger over een thema van Mozart. Dat kan niet anders dan schitterend klinken in de Lambertus. Na een korte wandeling door de lommerrijke Hoflaan met haar prachtige bebouwing arriveert het publiek in de Hoflaankerk op de andere hoek. Eric Koevoets zet daar het concert voort op het neo-barokke Van Vulpenorgel. Hij speelt stukken van Bruhns en Johann Sebastian Bach, muziek waarin hemel en aarde bij elkaar komen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Waar en wanneer?
Het concert op vrijdag 7 juli begint om 20.00 uur. De St.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. In tegenstelling tot de mededeling op de poster is er géén toelichting vooraf.  De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertuskerk-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.