Concert Venster op muziek in de Lambertus op dinsdag 23 augustus
Rotterdam-Kralingen – Op dinsdag 23 augustus geeft het nieuwe orgeltalent Arjan Veen een concert in de Sint Lambertuskerk op het prachtige Maarschalkerweerdorgel. Arjan Veen heeft vorig jaar zijn Master Orgel cum laude afgerond. Hij speelt onder meer werken van de beroemde componisten Bach en Reger. Dankzij live-beelden op een groot scherm kan het publiek Arjan Veen ook zien spelen. Voorafgaand aan het concert, dat om 20.00 uur begint, is er om 19.15 uur een toelichting in het parochiehuis tegenover de kerk. De toegang is vrij met na afloop een collecte.

Nieuw orgeltalent
Arjan Veen studeerde met als hoofdvak orgel aan het Rotterdams Conservatorium Codarts onder meer bij Aart Bergwerff en Ben van Oosten. Bij de laatste studeerde hij vorig jaar cum laude af voor zijn Master. Hij won in 2012 en 2014 de eerste prijs op het Govert van Wijn orgelconcours te Maassluis. Arjan is organist in Woudenberg, Ede en Scherpenzeel. Naast de prachtige werken van Schmidt, Bach, Reger en Gigout heeft het concert een bijzondere afsluiting met twee stukken, beide gebaseerd op het koraal ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’. Van Bach is dit een zeer ingetogen koraalbewerking, van Reger een hemelbestormende fantasie.

Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 23 augustus begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. De toelichting begint om 19.15 uur in het parochiehuis tegenover de kerk. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.
Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertuskerk-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.

 
Programma 23 augustus Sint Lambertuskerk Rotterdam – Arjan Veen

1. Präludium und Fuge in D-dur (Halleluja) – F. Schmidt (1874-1939)

2. Benedictus op. 59/9 – M. Reger (1873-1916)

3. Präludium und Fuge d-Moll, BWV 539 – J.S. Bach (1685-1750)

Nieuw orgeltalent Arjan Veen

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]