Alana Mook voor het tweede achtereenvolgende jaar crewer tijdens Eurekaweek

Alana Mook (22) komt de Food Plaza van de Erasmus binnen gelopen met een enorme stapel papierwerk in haar armen. “Allemaal overeenkomsten”, lacht ze. Ze is deze editie van de Eurekaweek hoofdcrewer interne betrekkingen. “Ik ondersteun het bestuurslid interne betrekkingen en zie er onder andere op toe dat alle studenten-, studie- en sportverenigingen zich aan de gemaakte afspraken houden.” Alana is een van de vele crewers die tijdens de Eurekaweek het bestuur bijstaat. De crewers ondersteunen het bestuur bij alle programmaonderdelen, verstrekken informatie aan de deelnemers en helpen met het op- en afbouwen.

Alana heeft zelf nooit als deelnemer meegedaan aan de Eurekaweek. “Ik was op vakantie, maar ik hoefde ook niet per se mee te doen. Ik woon in Rotterdam en had mijn leven hier al opgebouwd met sport en vrienden. Ik zag de noodzaak er niet echt van in.” Dat is ook de reden dat Alana geen lid is geworden van een studentenvereniging. De vorige editie van de Eurekaweek was Alana ook al crewer. Zij was toen hoofdcrewer Social Media. Dit jaar twijfelde ze of ze gids zou worden of toch nog een keer crewer. “Ik ben vorig jaar goed bevriend geraakt met een meisje die ook crewer was. Zij heeft mij overgehaald dit jaar toch nog een keer te solliciteren naar de functie van crewer.”

Alana Mook

Psychologie
Alana studeert Psychologie en hoopt dit jaar af te studeren. Zoals ze er nu over denkt, gaat ze daarna de master Clinische Neuropsychologie volgen en wil ze vervolgens het onderzoek in. “Ik zag mijzelf nooit als promotiestudent. Ik dacht dat het saai was. Maar toen ik als student-assistent werkte bij mijn nichtje die onderzoek deed, leek het me juist heel leuk!” Alana geeft aan zich nog maar eens goed te gaan oriënteren komend studiejaar. “Alles kan nog veranderen hoor”, lacht ze. “Ik leer nog steeds bij, dus het kan nog alle kanten op.”

Vrije tijd
Alana heeft een druk leven. Naast haar studie is zij regelmatig in een dansschool te vinden. Zij danst zo’n zeven uur per week. Van hiphop tot modern en van dancehall tot afrodance. “Vroeger deed ik ook wedstrijden, maar omdat daar heel veel druk achter stond, ben ik op den duur mijn interesse in het dansen verloren. Ik voelde altijd maar die prestatiedruk en had geen plezier meer in het dansen. Ik heb toen een break genomen. Op den duur ging het toch weer kriebelen en ben ik weer gaan dansen. Nu ik geen wedstrijden meer dans, kan ik weer volop van het dansen genieten!” De komende week staat het dansen van Alana echter even ‘on hold’, want dan moeten de handen uit de mouwen worden gestoken om de Eurekaweek wederom tot een succes te maken!

Joëlle Stapelkamp


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.