Op vrijdag 29 november jl., tijdens de ‘Winterfair’ in de Lusthofstraat, ging ‘Il Capo Trattoria’ voor ’t eerst open. Dat was het plan en dat lukte. Een trattoria is een lunchroom op z’n Italiaans, met Italiaans eten, Italiaanse wijnen, Italiaanse koffie én de Italiaanse sfeer. Lekker ongedwongen. Eten en drinken doe je ook voor de gezelligheid, toch?

Tamara de Kimpe, Pascal de Kimpe en Sander de Jong zijn de drie compagnons en ze lijken na korte tijd al behoorlijk ingeburgerd in de Lusthofstraat in Rotterdam-Kralingen.

Ciabatta’s, ook vegan
De ciabatta’s zijn fors uitgevallen Italiaanse broodjes. Bij Il Capo naar Napolitaans recept en aangemaakt met mineraalwater (!). De ciabatta kan worden belegd met Mortadella, Carpaccio, Porcetta, Salami Milano, tonijn, zalm, Mozzarella vega en Hummus vegan. Uiteraard gaat al dit lekkers gepaard met bijvoorbeeld
truffelmayonaise, gebakken kastanjechampignons, Parmezaanse kaas, gegrilde groenten, pesto en nog veel meer. Dus: Het lekkerste Italiaanse broodje eet je bij Il Capo!

Of hebt u toch trek in iets anders, bijvoorbeeld een frisse en gezonde salade? U kunt kiezen uit de Insalata Verde, Di Tonno (tonijn), Pollo (kip) en de Zucca Pompoen.
’s Morgens zin in een Italiaans ontbijtje? Dat kan! Of ziet u liever een ontbijtje met zalm, ei en halloumi (witte kaas) op uw bord? Voor bij de borrel, in de namiddag: de Il Capo vlees en kaasplank voor 2 personen en de mini-pizza’s, uit eigen keuken.

Bellini
De dranken? Il Capo beschikt over een volledige vergunning. Dus ook straffe drankjes. Bijzondere vermelding verdient de prosecco van Astoria (die wordt betrokken van buurman Wijnhandel Den Toom). De ‘Bellini’ dient ook te worden genoemd. Dat is een droge prosecco met gepureerde, witte perzik. Bij Italiaans eten horen Italiaanse wijnen en die zijn er in overvloed, rood, wit en rosé. Maar als u liever een biertje wilt, kan dat ook.

De biologische koffie is van Manetti en de ‘verveine’ thee van Het Blauwe Huis.

Kinderen Kinderen meenemen?
Geen probleem! Voor hen zijn er de pizza’s en kinder-tosti’s.

Mensen zitten tegenwoordig ook ’s winters op het terras. Dat terras is er, op het zuiden en dat is fijn als de zon schijnt.

Il Capo Trattoria Lusthofstraat 45 Rotterdam-Kralingen info@ilcapo.nl Geopend: dinsdag t/m zaterdag 09.00 tot 17.00 uur.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.